(FOTO) Microorganismele de pe mâinile unui copil

(FOTO) Microorganismele de pe mâinile unui copil

Tasha Sturm, un microbiolog de la Colegiul Cabrillo (California), după o plimbare cu fiul său de 8 ani, l-a rugat să îşi lase amprenta mânii într-un vas Petri, o placă sterilă utilizată pentru creşterea microorganismelor.

După 48 de ore, forma a fost umplută cu colonii colorate: bacterii,fungi şi drojdii, care arată în mod clar câte de multe microorganisme au fost prezente pe palma copilului după ce s-a jucat în parc, fără a se spăla pe mâini cu săpun.

În fotografii se văd diferite colonii de bacterii care sunt prezente în mod normal pe pielea noastră cum ar fi Staphylococcus, dar şi unii bacili şi ciuperci tipice murdăriei şi solului. Cele mai multe colonii depistate nu sunt foarte periculoase, însă oricum acestea trebuie îndepărtate prin spălarea mâinilor cu săpun.

Spălatul pe mâini este una dintre cele mai importante reguli de igienă personală care ne ajută să ne menținem sănătoși. Mâinile sunt cele mai contaminate membre ale corpului și prin intermediul lor se pot transmite o multitudine de boli, de la infecții respiratorii până la hepatita A, denumită sugestiv și boala mâinilor murdare. Conform specialiștilor, este recomandat să ne spălăm pe mâini de fiecare dată când părăsim o încăpere pentru a intra în alta, iar fiecare spălare trebuie să dureze în jur de 2-3 minute.

Sursa, Foto: nostrofiglio.it

Galerie de imagini
image
image
image
image

Adaugă comentariu

Închide