Primele 3 semne că are meningită! Un copil de un an a decedat.

Primele 3 semne că are meningită! Un copil de un an a decedat.

Un copil în vârstă de numai 1 an și 4 luni din raionului Ungheni, a decedat subit din cauza unei infecţii meningococice, potrivit stirilocale.md. Medicii susţin că bebeluşul putea fi salvat, dacă părinţii ar fi apelat după ajutor chiar de la apariţia primelor simptome.

Totul s-a întâmplat după ce micuțului i s-a ridicat temperatura, iar pe față i-au apărut niște erupții. Părinții nu au solicitat ajutorul medicilor, ci au apelat la vecini, de la care au împrumutat o pastilă, iar ulterior i-au dat-o copilului. Văzând că starea sănătății copilului se înrăutățește în continuare, părinții au făcut un apel la urgența din Ungheni, unde a fost internat în secția reanimare a Spitalului Raional.

În urma consultațiilor, medicii au stabilit diagnosticul de infecție meningococică, formă generalizată (meningită). În pofida tuturor eforturilor medicilor, la scurt timp micuțul a decedat. Adresarea târzie după asistență medicală a jucat un rol fatal în acest caz, aceasta fiind rezultatul necunoaşterii părinților care n-au apelat în regim de urgență după asistență medicală. 

 

 

Cele mai frecvente simptome ale meningitei, pe care le pot depista părinţii la copiii mici, care încă nu vorbesc:

1. Durere la încercarea de a apropia bărbia de piept (sau de a lăsa capul pe spate);

2. Sensibilitate mărită la lumină (mijeşte ochii şi plânge);

3. Febră înaltă şi stări de vomă.

Altele:dureri de cap, ameţeală şi stare de confuzie, somnolenţă, dureri musculare, frisoane.

Adaugă comentariu

Închide