Planta care ne scapă de tuse în doi timpi și trei mișcări

Planta care ne scapă de tuse în doi timpi și trei mișcări

Fie că este seacă sau productivă, fie acută sau cronică, tusea le creează un mare disconfort pacienților și mai ales copiilor. Un copil care tușește, respiră cu dificultate și nu se poate odihni, din această pricină reprezintă un mare motiv de îngrijorare pentru părinți. De altfel, tusea este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care părinții merg cu copilul la medicul pediatru. Vestea bună este că tusea poate fi calmată prin mijloace naturale, sigure și eficiente.

Din păcate, nu întotdeauna acordăm atenția cuvenită acestei probleme de sănătate. Acesta este motivul pentru care de multe ori tusea se agravează odată cu boala în care a apărut. O greșeală frecventă este administrarea de antibiotice imediat ce apare tusea, ceea ce nu este necesar decât în cazul infecțiilor bacteriene. Tusea poate fi tratată cu succes cu ajutorul unei substanțe active naturale: extractul uscat din frunze de iederă.

Extractul de iederă – un antitusiv dovedit științific

Iedera medicinală este o substanță naturală folosită în tratarea tusei. Potrivit ghidurilor terapeutice, extractul uscat din frunze de iederă poate fi utilizat atât în formele acute de tuse, cât și în bolile inflamatorii bronhice cronice însoțite de tuse. Acest preparat obținut din iederă este bine tolerat și poate fi administrat atât copiilor (de la vârste de sub 1 an), cât și adulților.

Saponinele au următoarele efecte binefăcătoare asupra tractului respirator:

  • efect antiinflamator – agenții patogeni (virusuri, bacterii) sunt principalii factori care provoacă inflamarea mucoasei respiratorii; saponinele acționează împotriva agenților patogeni, inhibând procesul inflamator;
  • lichefiază mucusul – saponinele lichefiază mucusul din bronhii, care poate fi eliminat mai ușor prin tuse;
  • calmează tusea – pe măsură ce mucusul se elimină, tusea se calmează și dispare treptat;
  • ușurează respirația – datorită efectului de relaxare a musculaturii bronhice, căile aeriene îngustate se dilată și puteți respira din nou mai ușor.

Iedera medicinală este folosită în tratamentul bolilor de plămâni încă din Antichitate. Hippocrate, părintele medicinii, este printre primii care au recunoscut efectele binefăcătoare ale iederei. Dar abia în secolul al XIX-lea, un medic din sudul Franței a introdus această plantă în tratamentul curent al tusei. Medicul francez a observat cum copiii care obișnuiau să bea lapte din vase făcute din lemn de iederă nu sufereau de tuse. El a descoperit că substanțele active din iederă treceau în lapte și astfel copiii erau feriți de tuse

În fitomedicina modernă, iedera este utilizată ca medicament pentru tratamentul eficient al tusei. În prezent, extractul uscat din frunze de iederă este inclus în compoziția multor preparate farmaceutice, indicate atât copiilor, cât și adulților.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; stop-kashel.ru

Adaugă comentariu