Știați că vara răcelile sunt mai periculoase decât cele sezoniere?

Știați că vara răcelile sunt mai periculoase decât cele sezoniere?

Vara, temperaturile ridicate nu înseamnă că nu poți răci. Ba dimpotrivă, răcelile vara sunt mai periculoase decât cele sezoniere.

Vara infecțiile respiratorii sunt mult mai agresive, iar tratamentul este îngreunat de căldura dogoritoare. De asemenea, vara, spre deosebire de perioada de iarnă, sunt prezente mult mai multe bacterii care pot cauza faringite sau mai grav - amigdalite purulente.

Răcelile de vară apar în mare parte fiindcă oamenii caută tot felul de metode pentru a se răcori: consumă apa prea rece, stau în încăperi în care funcționează aparatele de aer condiționat, cu temperaturi mult mai scăzute decât afară.

Simptomele răcelilor de vară:

- Debut brusc;

- Tuse persistentă;

- Dureri musculare;

- Dureri de cap;

- Vomitare și dureri de stomac.

Majoritatea răcelilor de vară durează de regulă cam o săptămână.

 

Tratamentul necesar:

Cel mai bun mod de a trata o răceala de vară este să vă odihniți bine, adică să aveți un somn sănătos, să consumați multe fructe și legume proaspete, ceaiuri de plante, supe și să luați un supliment de vitamina C. Puteți consuma fructe de pădure sau căpșuni, deoarece sunt foarte bogate în vitamina C. Acestea mai conțin și antioxidanți care stimulează imunitatea, având în plus un efect antiinflamator.

În cazul unor complicații precum faringita, laringita, amigdalita este necesar un tratament medicamentos care să fie recomandat de medicul specialist ORL sau de cel de familie.

 

Informații: sfatulmedicului.ro

Foto simbol: gripptips.ru

Adaugă comentariu