WiFi-ul este dăunător pentru copilul meu?

WiFi-ul este dăunător pentru copilul meu?

Un studiu britanic avertizează că utilizarea dispozitivelor electronice îi pot afecta pe copii. Undele emise de Wi-Fi ar putea afecta creierul copiilor, deşi încă nu există dovezi ştiinţifice care ar demonstra că câmpurile electromagnetice de radiofrecvenţă generate de sistemele WiFi ar putea afecta cumva sănătatea.

Specialiştii consideră că sistemele Wi-Fi  afectează totuşi sănătatea copiilor, mai ales pentru că creierul acestora este mai sensibil la radiaţii. Copiii absorb mai multe microunde decât adulţii, deoarece ţesuturile creierului lor le absoarb mai uşor, iar craniile lor sunt mai subţiri, având şi o mărime relativ mai mică. Valurile emise de Wi-Fi pot duce la degenerarea tecii de mielină de protecţie a neuronilor cerebrali.

Potrivit studiului, feţii sunt cei mai vulnerabili, aşa că mămicile gravide sunt îndemnate să nu poarte aproape de corp telefonul mobil. Oamenii de ştiinţă recomandă păstrarea unei distanţe minime de 20 cm pentru laptop şi tabletă.

Agenţia britanică „Health Protection Agency” a declarat totuşi că semnalele emise de dispozitive au o putere mică. Statul lângă un dispozitiv Wi-Fi timp de un an este echivalent cu 20 de minute de vorbit la telefon.

Foto: therapywave.eu

 

Adaugă comentariu

Închide