16 sfaturi care vă vor ajuta la curățenie. Trebuie să le încerci!

16 sfaturi care vă vor ajuta la curățenie. Trebuie să le încerci!

Să faci curățenie deseori se transformă într-o activitate, mai mult sau mai puțin de calvar. Lucrurile, după cum bine știm, nu au o perioadă prea lungă de timp, fie din cauza calității, fie din motiv că nu sunt  îngrijite corect. Curățarea, dezinfectarea periodică, însă le mai poate salva. Mai jos sunt câteva trucuri care v-ar putea ajuta!

Curățați bijuteriile cu bere. Aceasta poate face bijuteriile să strălucească ca noi.

Puneți nisip pentru litiera pisicii în frigider. Nisipul acesta absoarbe orice miros nedorit din frigider.

Folosiți un grapefruit și sare pentru a elimina urmele de calcar. Cu această metodă puteți foarte ușor să eliminați petele de calciu din cadă sau chiuvetă.

Folosiți o pânză din microfibre pentru a curăța mai ușor!

Puneți gheață pe zonele unde a stat mobilierul. Gheața se va topi iar apa va fi absorbită în covor și va arăta ca nou.

Dezinfectați salteaua. Faceți o soluție cu o parte alcool și două părți apă cu care să curățați salteaua, dar înainte dați cu aspiratorul peste ea.

Folosiți cretă pentru a scoate petele de grăsime. Frecați pata cu o bucată de cretă și lăsați-o 5 minute, iar apoi curățați-o cu o panză umedă.

Curățați grătarul cu o ceapă. Tăiați o ceapă în jumătate, iar cu ajutorul unei furculițe frecați ceapa de grătar.

Adăugați sare pentru a învia culorile hainelor. O lingură de sare poate readuce culoarea hainelor.

Asteptați ca tigaia să se răcească înainte de a o spăla. Dacă tigaia este caldă, teflonul poate cădea în timpul spălării.

Curățați suportul de cuțite cu aspiratorul.

Folosiți un uscător de păr pentru a dezlipi etichete. Căldura generată de uscătorul de păr face ca adezivul să se desprindă mai ușor.

Curățați vazele și sticlele cu coajă de ou. Puneți coaja de ou într-o vază împreună cu niște detergent, scuturați bine, iar apoi lăsați-le să stea cateva minute înante de a clăti vaza.

Folosiți apă cu săpun pentru a curăța blender-ul. Puneți apă și detergent în blender, iar apoi conectați-l, în câteva secunde va fi curat ca nou.

Curățați dușul cu oțet și săpun pentru mâini.

 

Sursa: homehacks.co

Adaugă comentariu