5 reţete pentru maioneză pregătită acasă cu avocado, cu usturoi copt sau cu busuioc
- 2019-12-20
- 5277
Maioneza, deşi nu e considerată una din cele mai sănătoase opţiuni pentru mesele de sărbătoare, adaugă un plus de gust în multe preparate. Iată câteva variante de a transforma maioneza într-un preparat mai uşor şi cu gust variat.
Maioneza – reţetă de bază îmbunătăţită
Ingrediente:
2 gălbenuşuri
ulei de măsline extravirgin
sare
o linguriţă de muştar (fără zahăr)
zeamă de lămâie sau de lime (pentru un gust mai rafinat)
Important: toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei înainte de preparare.
Truc: Frecaţi, mai întâi, energic gălbenuşurile cu sarea, până se leagă ca o pastă mai groasă. Abia apoi adăugaţi treptat uleiul, amestecând cotinuu, cu mixerul sau în blender.
Maioneza cu boia de ardei afumat
Ingrediente
2 gălbenuşuri
ulei de măsline
ulei de cocos
o linguriţă de muştar cu miere
zeama de la o lime
sare, un praf de piper
Maioneză cu avocado
Ingrediente
2 gălbenuşuri
o jumătate de avocado
ulei de măsline extravirgin
sare, piper
ceapă roşie, tăiată fin
pudră de usturoi.
Truc: Înainte de a o adăuga în compoziţie, puteţi carameliza ceapa roşie: se pune în tigaie, pudrată cu făină şi zahăr brun. O rumeniţi câteva minute. După ce se răceşte, se încorporează în maioneză.
Maioneză cu ulei de trufe
Ingrediente
2 gălbenuşuri
o linguriţă de muştar Dijon
ulei de nucă
ulei de trufe
sare, piper
Maioneză cu usturoi copt
Ingrediente
2 gălbenuşuri
ulei de măsline extravirgin
o linguriţă de muştar
o linguriţă oţet de mere
zeamă de lime
2-3 căţei de usturoi copt.
Truc: Usturoiul se coace în cuptor, învelit în folie de aluminiu sau hârtie de copt. Îndepărtaţi partea de sus a usturoiului. După coacere, el va ieşi din înveliş sub o formă cremoasă. Când se răceşte, poate fi încorporat în maioneză.
Maioneză cu busuioc şi parmezan
Ingrediente
2 gălbenuşuri
ulei de măsline extravirgin
2 frunze de busuioc
parmezan ras
o jumătate de cutie de fileuri de anşoa
zeamă de lămâie, sare, piper
1 linguriţă de muştar Dijon
Mod de preparare: se pun toate ingredientele în blender, la viteză mare, până se obţine o pastă consistentă.
Sursa: csid.ro; sovkusom.ru