Odoraș.

Odoraș.

Tedi

5 reţete pentru maioneză pregătită acasă cu avocado, cu usturoi copt sau cu busuioc

5 reţete pentru maioneză pregătită acasă cu avocado, cu usturoi copt sau cu busuioc

Maioneza, deşi nu e considerată una din cele mai sănătoase opţiuni pentru mesele de sărbătoare, adaugă un plus de gust în multe preparate. Iată câteva variante de a transforma maioneza într-un preparat mai uşor şi cu gust variat.

 

Maioneza – reţetă de bază îmbunătăţită

Ingrediente:

2 gălbenuşuri

ulei de măsline extravirgin

sare

o linguriţă de muştar (fără zahăr)

zeamă de lămâie sau de lime (pentru un gust mai rafinat)

Important: toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei înainte de preparare.

Truc: Frecaţi, mai întâi, energic gălbenuşurile cu sarea, până se leagă ca o pastă mai groasă. Abia apoi adăugaţi treptat uleiul, amestecând cotinuu, cu mixerul sau în blender.

 

Maioneza cu boia de ardei afumat

Ingrediente

2 gălbenuşuri

ulei de măsline

ulei de cocos

o linguriţă de muştar cu miere

zeama de la o lime

sare, un praf de piper


 

Maioneză cu avocado

Ingrediente

2 gălbenuşuri

o jumătate de avocado

ulei de măsline extravirgin

sare, piper

ceapă roşie, tăiată fin

pudră de usturoi.

Truc: Înainte de a o adăuga în compoziţie, puteţi carameliza ceapa roşie: se pune în tigaie, pudrată cu făină şi zahăr brun. O rumeniţi câteva minute. După ce se răceşte, se încorporează în maioneză.

 

Maioneză cu ulei de trufe

Ingrediente

2 gălbenuşuri

o linguriţă de muştar Dijon

ulei de nucă

ulei de trufe

sare, piper

 

Maioneză cu usturoi copt

Ingrediente

2 gălbenuşuri

ulei de măsline extravirgin

o linguriţă de muştar

o linguriţă oţet de mere

zeamă de lime 

2-3 căţei de usturoi copt.

Truc: Usturoiul se coace în cuptor, învelit în folie de aluminiu sau hârtie de copt. Îndepărtaţi partea de sus a usturoiului. După coacere, el va ieşi din înveliş sub o formă cremoasă. Când se răceşte, poate fi încorporat în maioneză.

 

Maioneză cu busuioc şi parmezan

Ingrediente

2 gălbenuşuri

ulei de măsline extravirgin

2 frunze de busuioc

parmezan ras

o jumătate de cutie de fileuri de anşoa

zeamă de lămâie, sare, piper

1 linguriţă de muştar Dijon

Mod de preparare: se pun toate ingredientele în blender, la viteză mare, până se obţine o pastă consistentă.

 

Sursa: csid.ro; sovkusom.ru

Share:

Articole recomandate