6 sfaturi care vă vor face mobilierul din bucătărie să arate ca nou

6 sfaturi care vă vor face mobilierul din bucătărie să arate ca nou

Mobilierul este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observă atunci când intră într-o bucătărie, pe lângă masa plină de bucate. Să menții o curățenie ideală în bucătărie mereu este o sarcină deloc ușoară, dar nu și imposibilă. Indiferent de materialul din care este fabricat mobilierul următoarele 6 sfaturi te vor ajuta să îndepărtezi amprentele, murdăria, alimentele lipite și praful, lăsând în rezultat dulapuri și alte obiecte de decor ca noi.

1. Detergent de vase

Mulți oameni adesea ignoră puterea săpunului pentru curățarea altor obiecte, cum ar fi, de exemplu dulapurile din bucătărie. Săpunul pentru vase este excelent pentru curățarea tuturor tipurilor de dulapuri, inclusiv metal, laminat din plastic, vinil sau lemn pictat. Tot ce trebuie să faceți este să luați o cârpă moale pe care s-o înmuiați în apă caldă și o atingere de săpun. Acesta va elimina amprentele, petele și murdăriile alimentare.

2. Gheața

Un truc incredibil pentru a elimina mâncarea uscată, cum ar fi sirop, ciocolată, miere etc., cu doar câteva cuburi de gheață așezate într-o pungă. Țineți aceasta peste punctul problematic pentru câteva minute sau până când substanța se întărește. Îndepărtați substanța cu marginea unui cuțit din plastic, cu spatele unei linguri de plastic sau cu o bucată de carton.

3. Clorox

Desigur, înălbitorul de modă veche este întotdeauna o idee bună atunci când cauți curățare profundă și dezinfectantă. Mai întâi, pregătiți suprafețele ștergând cu un burete umed. Apoi amestecați 1/2 cești de înălbitor cu 1 litru de apă. Ștergeți dulapurile cu soluția de înălbire și lăsați-le să dezinfecteze timp de 5 minute. Clătiți cu apă caldă și ați terminat!

4. Oțet

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai puțin toxice pentru curățarea dulapurilor dvs., oțetul este, în esență, „înălbitorul lumii netoxice”. Tot de ce aveți nevoie este un amestec simplu de oțet și apă caldă care să fie în proporții de jumătate la jumătate. Apoi, puneți-l într-o sticlă de pulverizare și curățați suprafețele necesare.

5. Săpun din ulei

Săpunul din ulei este o altă opțiune excelentă pentru îndepărtarea amprentelor și a petelor de grăsime de pe dulapurile de bucătărie. În funcție de cât de murdare sunt dulapurile dvs., va trebui să amestecați între 1/4 și 1/2 de ceașcă de săpun de ulei într-un litru de apă caldă. Utilizați o cârpă moale pentru a lustrui suprafața dulapului, apoi o a doua cârpă cu apă pentru a clăti.

6. Bicarbonat de sodiu și uleiul de cocos

Este un truc minunat, ce face acele dulapuri murdare din bucătărie să strălucească. Pur și simplu amestecați o parte de ulei de nucă de cocos cu două părți de bicarbonat de sodiu până când devine o pastă. Aplicați amestecul pe suprafața dulapurilor și lăsați-l să acționeze câteva minute. Ștergeți și dulapurile dvs. vor arăta fabulos!

Sursa: livetrending.ro

Foto simbol: feminis.ro

Adaugă comentariu