Ce să faci în luna martie pentru o primăvară perfectă
- 2024-03-05
- 2101
Ce schimbări ai putea face, odată cu sosirea primăverii, pentru a fi mai fericit și mai sănătos? Propunem o listă completă, care te va ajuta să profiți din plin de fiecare zi. Sfaturile sunt variate, de la modul în care să ne adaptăm la ora de vară până la beneficiile curățeniei de primăvară.
Setează-ți alarma pentru ora de vară. În noaptea de duminică, 31 martie, trecem la ora de vară. Vestea bună e că afară nu va mai fi întuneric când vei termina munca pentru ziua respectivă. Vestea proastă este că veți pierde o oră de somn. Așadar, nu uita să îți ajustezi ceasul și să îți planifici timpul de odihnă pentru a evita epuizarea cauzată de pierderea unei ore de somn.
Deconectează-te. Ziua Globală a Deconectării sărbătorită pe 18 martie te încurajează să petreci mai puțin timp pe ecrane și mai mult timp în aer liber, la o plimbare, sau cu prietenii, la activități de socializare.
Adaugă sparanghel în coșul de cumpărături. Sparanghelul, o legumă de sezon în primăvară, este bogat în nutrienți și antioxidanți. Acesta poate fi o adiție delicioasă și sănătoasă la dieta ta, așa că nu ezita să îți faci provizii.
Curățenie de primăvară. Profită de începutul primăverii pentru a-ți face curățenie în casă. Împarte-ți sarcinile în mini-proiecte pentru a face totul mai ușor de gestionat și pentru a te simți mai organizat și mai fericit în propriul tău spațiu.
Antrenament în aer liber. Martie este momentul ideal pentru a începe exerciții în aer liber. Alege activitățile care îți plac și bucură-te de mișcare în aer liber.
Mergi la medic
Luna Martie este cunoscută la nivel mondial drept luna de conștientizare a cancerului de colon, una dintre cele mai răspândite forme de cancer ale secolului XXI. Această boală are o frecvență ridicată, fiind a treia afecțiune oncologică din lume și a doua în rândul celor mai agresive forme de cancer în România. Așa că este momentul perfect pentru a-ți programa o examinare de rutină. Aceasta este o măsură importantă pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului colorectal, preponderent în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 45 și 75 de ani. În cazul persoanelor care au mai puțin de 45 de ani, dar aveți antecedente familiale de cancer colorectal sau se confruntă cu simptome îngrijorătoare, acesta este semnul pentru a merge la medic.