Plante care purifică aerul din casă

Plante care purifică aerul din casă

Studiile efectuate de specialiștii din cadrul NASA au demonstrat că anumite plante de interior îmbunătățesc calitatea aerului, reducând concentrația de toxine existente în spațiile locuite, cum ar fi benzenul, formaldehidele și amoniacul. 

Cercetările făcute de NASA au demonstrat că multe plante de casă purifică aerul și pot elimina până la 87% din cantitatea de toxine din aer.

Cei mai eficienți luptători naturali împotriva aerului toxic din locuințe, conform studiului NASA sunt:

plante verzi: areca, aglaonema, dracaena marginata, dracaena janet craig, dracaena warneczki, dracaena massageana, philodendron, epipremnum, sansevieria, ficus elastica, ficus alii, iedera;

plante cu flori: spatiphyllium, crizantema, gerbera, azalea.

Ficusul, crizantema și aloe vera purifică aerul prin eliminarea formaldehidei, o substanță toxică, inclusă de către oamenii de știință în clasa substanțelor cancerigene. Formaldehida se găsește în materialele din care sunt confecționate canapelele. Dacă te expui la o cantitate mare de formaldehida într-un timp scurt, poți avea iritații ale nasului, ochilor și gâtului, dureri de cap, dar și tulburări ale somnului.

Filodendronul absoarbe substanțele nocive folosite la tratarea lemnului de mobilă.

Racena absoarbe benzenul și substanțele volatile din vopseluri, lacuri și adezive din atmosferă.

Feriga contribuie la sporirea umidității din aer prin procesul de transpirație. Dacă ai pisică, renunță la ferigă pentru că frunzele ei sunt toxice pentru patruped.

Chlorophytum (voalul miresei, planta-păianjen) are capacitatea de a absorbi în câ­te­va zile 90% din formaldehide și monoxid de carbon.

Spatiphyllium purifică aerul, absoarbe noxele din mediul înconjurător și te protejează de efectele nocive ale fumului de țigară. Este planta ideală pentru birou, dar și pentru locuințe, în special în dormitor.

Anthuriumul poate fi așezat în special în bucătărie, pentru că elimină amoniacul care se adună în încăperi.

Crassula are darul de a elimina energiile negative.

Crinul Peace (Peace Lily) ajută la reglarea nivelului interior al umidității.

Sursa: frunza-verde.ro; machteamsoft.ro

Adaugă comentariu