Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Metoda contraceptivă postpartum care este mai eficientă decât prezervativele sau pilulele contraceptive

Metoda contraceptivă postpartum care este mai eficientă decât prezervativele sau pilulele contraceptive

Când vine vorba de metode de contracepție postpartum, multe femei iau în considerare prezervativele sau pilulele contraceptive, dar există o altă opțiune care este mai eficientă decât oricare dintre acestea: metoda amenoreei lactaționale (LAM), care este sigură în proporție de cel puțin 98%.

Un nou studiu publicat în Breastfeeding Medicine a constatat că multe femei din SUA sunt informate greșit sau nu înțeleg conceptul de amenoree lactațională. Aceasta este perioada de infertilitate temporară ce însoțește alăptarea exclusivă, care este marcată de absența menstruației lunare. Studiul a concluzionat că aproape jumătate dintre femeile chestionate de cercetători nu știau că alăptarea exclusivă le va reduce semnificativ riscul de sarcină până la reluarea menstruației.

„Acest studiu este important, deoarece există informații foarte limitate cu privire la utilizarea amenoreei lactaționale ca și contraceptiv la femeile însărcinate”, a spus Adrienne Hoyt-Austin, primul autor al studiului.

„Educația în ceea ce privește opțiunile contraceptive postpartum este foarte importantă, pentru a preveni sarcinile neplanificate. Pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare a metodei amenoreei lactaționale, femeile însărcinate și proaspetele mămici ar trebui să fie consiliate cu privire la toate formele de contracepție postpartum, inclusiv LAM”.

Se estimează că 1,5 milioane de femei din întreaga lume folosesc LAM în mod necorespunzător, ceea ce poate duce la o sarcină neplanificată.

Studiul a examinat 760 de femei însărcinate din SUA, aflate la prima sarcină.

Participanții la studiu au completat sondaje privind informațiile sociodemografice, planurile de hrănire a sugarului și metodele contraceptive postpartum. Ei au fost întrebați despre percepțiile lor cu privire la eficacitatea anumitor contraceptive postpartum. De asemenea, participanții au fost întrebați despre înțelegerea criteriilor LAM.

Constatările sondajului includ următoarele:

Aproximativ jumătate dintre participanți au știut că alăptarea ar putea întârzia revenirea menstruației. Cu toate acestea, doar 11,3% au înțeles că alăptarea exclusivă este necesară pentru a se baza pe LAM, iar mulți dintre ei (47,3%) nu știau că alăptarea exclusivă este necesară pentru a reduce riscul de sarcină nedorită.

Mai mult de un sfert (28%) știau că LAM este eficientă doar până la revenirea menstruației.

Majoritatea participanților (87,3%) au considerat că prezervativele au fost mai eficiente decât LAM. Participanții au considerat, de asemenea, că pilulele contraceptive au fost mai eficiente decât LAM.

Dintre acei participanți care au luat în considerare LAM pentru contracepție, 60% nu au știut că alăptarea exclusivă este o cerință a LAM.

„Deși s-a demonstrat că LAM este o metodă de contracepție eficientă la persoanele care alăptează exclusiv în primele șase luni postpartum, puțini participanți au fost conștienți că LAM este mai eficientă decât utilizarea obișnuită a pilulelor anticoncepționale sau a prezervativelor”, a spus Hoyt-Austin.

Studiul concluzionează că proaspeții părinți pot beneficia de consiliere în ceea ce privește contracepția postpartum, care include informații despre LAM.

Sursa: suntmamica.ro 

Share:

Articole recomandate