Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Reguli de aur ca să-ți alegi metoda contraceptivă potrivită

Reguli de aur ca să-ți alegi metoda contraceptivă potrivită

Așadar, la ce trebuie să te gândești înainte să alegi metoda contraceptivă? În primul rând, uită de metodele tradiționale. În schimb, alege o metodă modernă, sigură și eficientă pe termen lung. Iar ca să o poți utiliza corect, trebuie să ții cont de anumite lucruri.

1. Cât de des ai nevoie de contracepție?

Dacă ai o relație stabilă, bazată pe încredere, iar relațiile intime sunt regulate, folosește o metodă contraceptivă care te protejează pe termen lung de o sarcină nedorită. În această categorie intră anticoncepționalele și steriletul. Pe de altă parte, dacă ai parteneri sexuali multipli sau relații sexuale pasagere, este la fel de important să stai departe de bolile cu transmitere sexuală. Singura metodă care te ferește de ele este prezervativul, însă trebuie să te asiguri că îl folosești corect.

2. Stilul de viață

Spre exemplu, anticoncepționalele au o eficiență foarte bună (99,7%) dacă le utilizezi conform indicațiilor de pe prospect. Dacă alegi să le folosești și ai și recomandarea medicului în acest sens, trebuie să te asiguri că stilul de viață îți permite să nu uiți vreo pastilă și să le iei la aproximativ aceeași oră a zilei. Sfatul nostru este să legi obiceiul de a lua pilula de o altă activitate pe care o faci zilnic, fără excepție, sau să folosești alarma telefonului.

3. Vârsta

Atunci când discutăm despre vârstă, prezervativul este recomandat cu precădere la începutul vieții sexuale atât pentru efectul contraceptiv, cât și pentru protecția în fața bolilor cu transmitere sexuală. El este însă la fel de util și mai târziu, ori de câte ori ai un partener sexual nou și până vă asigurați că nu există riscuri de infecții cu transmitere sexuală. Ulterior, în cazul unei vieți sexuale active, anticoncepționalele sunt o alternativă foarte bună, datorită efectului îndelungat și eficienței ridicate.

4. Vizita la un medic

Dacă îți dorești să folosești anticoncepționale, este necesară o vizită la un ginecolog sau la un medic de planificare familială. Nu face greșeala de a începe să folosești un anumit tip de pilule numai pentru că le ia prietena cea mai bună. Nu degeaba există o mulțime de tipuri de anticoncepționale – trebuie să le identifici pe cele potrivite pentru tine. Specialistul va ști să te îndrume, iar tu vei ști că le poți folosi fără riscuri. 

 

Informații: planificaneprevazutul.ro

Foto simbol: www.reginele.ro

Share:

Articole recomandate