10 alimente pe care să nu le consumi niciodată pe stomacul gol

10 alimente pe care să nu le consumi niciodată pe stomacul gol

Foarte multă lume se alimentează greșit la micul dejun, care de fapt este cea mai importantă masă a zilei. Ar fi bine ca fiecare din noi să conștientizeze faptul că dacă consumăm la micul dejun alimente sănătoase și recomandate, atunci întreaga zi va fi mai productivă, deoarece vei avea mult mai multă energie. În caz contrar te vei simți obosit, lipsit de energie, balonat și multe alte simptome care sunt generate de o alimentație greșită dimineața.

1. Produsele de patiserie

Produsele alimentare care conțin drojdie îți pot irita mucoasa stomacului și pot provoca flatulență.

2. Dulciurile

Zahărul care se conține în dulciuri (și nu numai) crește nivelul de insulină din sânge, ceea ce suprasolicită pancreasul. Acest lucru treptat poate duce la diabet.

3. Iaurtul și lactatele fermentate

După ce consumăm iaurt pe stomacul gol, acolo se formează acid clorhidric care ucide bacteriile acidului lactic.

4. Perele

În pere se găsește fibră brută care poate afecta membrana mucoasă a stomacului gol.

5. Roșiile

Roșiile conțin o cantitate foarte mare de acid tanic ce provoacă aciditate la stomac. Cu timpul, acest lucru poate duce la ulcer gastric.

6. Castraveții și alte legume verzi

Legumele crude consumate pe stomacul gol pot provoca arsuri la stomac, flatulență și dureri abdominale. Și toate acestea din cauză că sunt surse bogate de aminoacizi.

7. Bananele

Consumul de banane pe stomacul gol duce la o creștere bruscă a magneziului în sânge și îți poate afecta inima.

8. Condimentele

Alimentele picante pot provoca iritarea mucoase gastrice și cresc producția de acid în stomac. Acest lucru stă la baza apariției a multor afecțiuni ale sistemului digestiv.

9. Băuturile carbogazoase

Dacă vei consuma băuturi carbogazoase dimineața îți vei deteriora mucoasa stomacului și reduce alimentarea cu sânge a acestuia. De asemenea, acest lucru încetinește procesul de digerare a alimentelor.

10. Citricele

Citricele consumate pe stomacul gol pot provoca arsuri la stomac, astfel crește și riscul de gastrită sau chiar ulcer gastric.

Dimineața pe stomacul gol sunt recomandate următoarele alimente:

Hrișca; fulgii de ovăz; ouăle; pepenele roșu; afinele; nucile; mierea; pâinea integrală fără drojdie; germenii de grâu; terciul de mălai.

Foto simbol: andreibartesch.com; Informații: eustiu.com

Adaugă comentariu