O mămică din Chișinău creează hăinuțe în miniatură pentru păpuși

O mămică din Chișinău creează hăinuțe în miniatură pentru păpuși

Viorica Proca este o mămică creativă, care croșetează accesorii vestimentare originale pentru fetița sa Iustina și, mai nou, pentru păpușile ei.

Eroina noastră lucrează la pasiunea sa, încă de pe băncile școlii, deși pe atunci știa doar de mileuri și fețe de masă. De când a devenit mămică, a început să croșeteze și hăinuțe pentru copii, iar primul lucru pe care l-a croșetat pentru fetița sa a fost o rochiță, de pe când micuța era în burtică.

De la un timp, Viorica a început să modeleze rochițe în miniatură chiar și pentru cele mai mici păpuși ale fetiței. Deşi, meșterița spune că este destul de migălos să lucrezi cu asemenea dimensiuni, ea uită de toată oboseală când vede bucuria de pe fața fiicei sale. Iustina este foarte încântată că poate să-şi „gătească” astfel păpuşile, să le pună pălării cochete, să le îmbrace și să le dezbrace neîndemânatic accesoriile și hăinuțele, mai ales că sunt făcute de mămica ei.

Fetița Vioricăi are acum doi anișori și este cea mai fidelă „clientă” a ei. Deși micuței îi displace momentul de probă al căciulițelor, rochițelor sau bentițelor, este foarte entuziasmată și chiar nu se poate despărți de rezultatul final.

Viorica spune că îi este dragă fiecare piesa creată, căci ascunde o istorie a sa. Cel mai mult însă se mândrește cu rochia de cununie pentru fina ei, pe care a croșetat-o în partea de sus. “Cred că atunci am trecut o barieră, întrecându-mi propriile limite. Responsabilitatea mi se părea foarte mare, deoarece nu era un produs oarecare hand-made, ci o piesă care făcea parte din rochia de cununie. În plus, a trebuit să o fac în termen foarte scurt”.  

Meșterița face lucrări deosebite și la comandă. Viorica spune că atunci când cumpără un articol hand-made, clientul nu trebuie să uite că cumpără și timpul, dăruirea, dragostea, efortul celui care-o face pentru produsul finit, cât și materialele pe care le folosește artizanatul.

Viorica este însărcinată cu un al doilea bebeluș, iar tânăra mămica spune că-i pregătește și acestuia ceva drăguț, însă rămâne a fi o surpriză.

 

 

Adaugă comentariu