Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Un bebeluș a fost născut într-un grajd și abandonat: A ajuns internat chiar cu pământ în urechi

Un bebeluș a fost născut într-un grajd și abandonat: A ajuns internat chiar cu pământ în urechi

Ducuţă s-a născut într-un grajd, iar părinţii nu l-a mai căutat de când a ajuns la Spitalul Marie Curie din România.

„Micuţul s-a născut la domiciliu, la noi când s-a internat a avut o stare destul de gravă, a ajuns chiar cu pământ în urechi.

Din păcate, nu ştim prea mult despre părinţi, nu au telefonat niciodată, ştim doar că este a treia naştere a mamei”, spune Andrada Georgescu, medic rezident, scrie antena3.ro

Acesta nu este singurul copil care nu este vizitat de către părinţi. 

Medicul Cătălin Cârstoveanu povesteşte că unii copii au avut o evoluţie uimitoare odată ce au ajuns în sânul unei familii. 

„Pentru noi este o mare problemă să vedem copii cu probleme extrem de grave, unde noi am spus în scris că lucrurile sunt iremediabile”, explică medicul Cătălin Cârstoveanu, şef Secţia ATI nou-născuţi.

Iubirea și mângâierea mamei și a tatălui pot fi de multe cel mai bun tratament pentru copii cu afecțiuni grave. 

Mulți sunt însă lăsaţi în spitale din cauza problemelor de sănătate. Cadrele medicale sunt cele care le oferă dragoste și afecțiune. 

"Iubirea părintelui biologic, da, poate fi înlocuită cu iubirea părintelui adoptiv, părinte e acela care îţi acordă o şansă, care te ţine în viaţă, dar asta înseamnă iubirea şi am văzut că iubirea schimbă foarte mult anatomic lucrurile", povesteşte medicul Cârstoveanu.

În România, anual, cel puţin 1.000 de copii sunt abandonaţi în spitale.

Share:

Articole recomandate