11 sfaturi pentru o naștere mai ușoară
- 2017-05-24
- 26580
Multe viitoare mămici se tem de „chinurile facerii”, adică de travaliu. Da, din câte se cunoaște, durerile de la naștere sunt unele dintre cele mai puternice, dar specialiștii au identificat o serie de trucuri și de acțiuni care le pot ajuta pe femei să aibă un travaliu mai ușor.
În continuare vedeți 11 trucuri pentru o naștere mai ușoară;
1. Nu evita să mergi la cursurile prenatale
Aceste cursuri nu sunt inutile, după cum cred unii. Ele te ajută să îți imaginezi cam cum va decurge nașterea și să depistezi simptomele ca să le poți reda medicului ce te asistă.
2. Acceptă sau chiar propune-i partenerului să se implice și el
Puteți din timp să vorbiți despre ceea ce va urma în timpul nașterii și să vă „antrenați” chiar. Multe femei declară că susținerea partenerului a fost esențială la naștere.
3. Fă exerciții fizice
Gimnastica, înot, mers pe jos pot fi practicate aproape fără vreun risc, dar la recomandarea medicului.
4. Masajul perineului
Acest mușchi este aproape necunoscut până ajungi să rămâi gravidă. El are un rol foarte important in timpul travaliului – pentru a lăsa capul bebelușului sa treacă, va trebui să se relaxeze la maximum. Masarea regulata a acestui mușchi spre finalul sarcinii minimizează riscul de rupere. Masajul se realizează astfel: după ce te-ai spălat pe mâini introdu degetul mare în vagin, iar cu celelalte degete masează zona dintre anus și intrarea in vagin, desenând forma literei U.
4. Nu încerca să fugi de durere
Durerea din timpul travaliului este un rău necesar, ceva ce trebui privit in mod pozitiv. De aceea multe moașe sfătuiesc viitoarele mămici să nu încerce să lupte contra durerii, cu riscul de a-și extenua corpul.
5. Profită de energia apei
Apa are un efect relaxant în timpul travaliului. Corpul pare mai ușor in apa, burta este mai relaxată, iar contracțiile mai puțin dureroase.
6. Respiră corect
O respirație corectă este abdominală, care pleacă din partea inferioară a corpului.
7. Alege poziția bună
Poziția întinsă pe spate, cu genunchii îndoiți și picioarele depărtate nu este poziția ideală pentru a naște. Trebuie să ai încredere în propriile simțuri în ceea ce privește poziția corpului în această perioadă.
8. Masaj
Un masaj făcut de partener în zona spatelui poate să te relaxeze în timpul contracțiilor.
9. Leagănă-te ca un bebeluș
Mișcarea de legănare îți poate da o stare de confort.
10. Bea ceai
Spre exemplu ceaiul din flori de fragi băut de la începutul lunii a noua de sarcină, ajută la relaxarea țesuturilor și face contracțiile mai eficiente. Dar, atenție, poate fi consumat numai cu acordul medicului!
11. Folosește uleiurile esențiale
Uleiul esențial de palmarosa, spre exemplu, este tonic, iar cel de cuișoare are calități analgezice și anesteziante.
Informații: desprecopii.com
Foto: beremennost.ru