10 lucruri pe care mamele nu le spun

10 lucruri pe care mamele nu le spun

A plâns des de dragul nostru.

A plâns atunci când a aflat că e însărcinată. A plâns în timpul nașterii. A plâns atunci când ne-a îmbrățișat prima dată. A plâns de fericire. A plâns pentru că îi era frică și își făcea griji pentru noi. Ea simte și împărtășește cu noi dragostea și tristețea acestei vieți, chiar și atunci când nu ne dăm seama de acest fapt.

Ea totuși vroia ultima felie de tort

Dar, atunci când a văzut cum te uiți cu ochișorii tăi imenți la acea felie, pur și simplu nu a mai putut să o mănânce. Ea știa că va fi mai fericită să se uite cum tu bucuros o înfuleci.

A durut-o

A durut-o când o trăgeai de păr. A durut-o când te-a hrănit cu sân, iar tu o mușcai. Însăși venirea ta pe lume a fost o durere imensă pentru ea.

Își face mereu griji pentru tine

Din momentul în care te-a conceput, a făcut totul pentru a te proteja. A spus mereu nu atunci când vreo fetiță își dorea să te țină în brațe. Inima ei s-a oprit pe loc atunci când ai făcut primii tăi pași. Nu a închis nici un ochi până nu te-a văzut ajuns acasă. Se trezea devreme pentru a te petrece la școală. A fost mereu pregătită pentru a te smulge dintr-un vis urât. A fost mereu lângă tine pentru a se asigura că ești bine.

Ea știe că nu e perfectă

Pentru sine, o mamă este cel mai dur critic. Își cunoaște toate defectele, iar uneori chiar se urăște din cauza lor. Cel mai greu îi este totuși atunci când vine vorba de voi. Și-ar dori să fie perfectă și să facă totul corect – însă ea este un om, motiv pentru care face și greșeli. Probabil încă mai încearcă să-și ierte propriile greșeli. Își dorește să revină în trecut și să facă ceva altfel, dar asta e imposibil. Fii bun cu mama ta și fii sigur că ea a făcut tot binele posibil.

Ea te urmărește atunci când dormi

Au fost nopți în care stând lângă pătucul vostru, se ruga la ora 3 noaptea ca să adormiți. Vă cânta piese de leagăn chiar dacă abia de mai reușea să își țină ochii deschiși. Atunci când într-un  final adormeați, ei nu îi mai era somn, așa că se uita la fața voastră de îngeraș și simțea o dragoste puternică căreia nu îi este frică de oboseală și durere.

Ea te-a purtat mai mult de 9 luni

Aveai nevoie de ea. Ea a învățat să te țină în brațe în timp ce făcea curat prin casă și chiar și atunci când dormea. Mâinile îi oboseau, iar spatele o durea, însă te ținea în brațe pentru că tu îți doreai să fii mai aproape de ea. Te strângea la pieptul ei, te iubea și se juca cu tine. Te simțeai în siguranța în brațele ei și erai fericit, pentru că te lua în brațe atât de des cât îți doreai.

Atunci când plângeai, plângea și inima ei.

Pentru mame nu există nimic mai strașnic decât să își audă copilul plângând și să îi vadă lacrimile. Ea făcea tot ce putea pentru a-ți opri lacrimile, iar atunci când nu reușea, inima ei se spărgea în mii de bucăți.

Pentru ea ești mereu pe primul loc

Putea rezista fără mâncare, duș sau somn. Ea plasa nevoile voastre mai presus de propriile-i nevoi. Își cheltuia toată ziua pentru voi, iar spre seară nu mai avea puteri pentru sine. În ziua următoare se trezea chiar mai devreme și făcea totul de la început, pentru că pentru ea, tu erai mai important decât orice lucru.

Ea este de acord să treacă prin toate aceste lucruri încă o dată

Să fii mamă – este cea mai grea meserie care există pe această lume. Plângi, te doare, înveți și îți depășești propriile limite. În același timp însă trăiești atât de multă fericire și dragoste, încât ai senzația că inima voastră abia de reușește să perceapă aceste emoții. În pofida tuturor durerilor, chinurilor și nopților nedormite prin care a trecut mama voastră, cu mare drag ar mai trece prin această perioadă încă o dată, pentru că merită. Atunci când îți vedea mama data viitoare, spune-i pur și simplu mulțumesc. Dă-i de înțeles cât de mult o iubești.

Autor: Natasha Craig(adme.ru)

Traducere: Odoraș

Foto: dailylamrim.files.wordpress.com

Adaugă comentariu