3 lucruri pe care să nu le faci în locul copilului tău

3 lucruri pe care să nu le faci în locul copilului tău

Fiecare părinte îşi doreşte ca copilul său să devină un om de succes, să fie deştept şi independent. Mereu avem tendinţa să îi ajutăm să se mişte spre culmile succesului însă în loc doar să îi împingem, deseori îi impunem sau rezolvăm noi unele probleme. Vezi 3 lucruri pe care nu trebuie să le faci în locul copiilor tăi:

1. Niciodată nu fă temele în locul copilului tău. În loc să îi rezolvi tu tema, întreabă-l de ce nu reuşeşte sau de ce nu vrea să îşi facă tema. Ajută-l să înţeleagă ce trebuie să facă, arată-i un exemplu, însă lasă-l să facă totul singur. Dacă rezolvi temele în locul lui, la un moment dat copilul va crede că nu poate face nimic, va şti că mama face temele în locul lui aşa că nu îşi va mai bătea capul. Dacă îţi doreşte un copil înţelept şi independent, lasă-l să găsească singur ieşiri din situaţii şi limitează-te doar să îl îndrumi.

2.Nu vorbi şi nu răspunde în locul copilului tău. Dacă copilul tău a fost întrebat câţi ani are, cum îl cheamă sau orice altceva, înseamnă că el a fost întrebat, nu tu. Aşteaptă un pic şi lasă-l să vorbească. Asta nu înseamnă însă că trebuie să îl impui, ci doar să îl laşi să vorbească, iar dacă nu o face, îndeamnă-l uşor să o facă. În acest mod copilul va fi sigur pe sine şi va putea să aibă grijă de el.

3.Nu îl impune să prietenească cu cineva anume şi nici nu îi interzice să prietenească cu cineva. S-ar putea să nu fiţi de acord cu acest punct şi veţi argumenta cu faptul că dacă nu îi alegi prietenii copilului tău, s-ar putea ca acesta să nimerească într-o gaşcă care să îl influenţeze negativ. De fapt, poţi să îi alegi prieteni piciului tău doar atunci când e ceva mai mic, când va creşte el nu te va mai asculta ci îşi va alege singur cu cine să prietenească. Dacă îi vei interzice să ţină legătura cu o persoană, fii sigură că copilul tău nu îţi va face cunoştinţă cu prietenii lui, va ascunde unele lucruri de la tine şi la un moment dat vei avea senzaţia că nici nu mai comunică cu tine.

Sursa: ihappymama.ru

Foto: australianhomeeducation.com

Adaugă comentariu