5 semne că relația ta și a partenerului nu va supraviețui, după nașterea bebelușului

5 semne că relația ta și a partenerului nu va supraviețui, după nașterea bebelușului

Venirea unui copil pe lume cu siguranță îți va schimba viața, dar și relația de cuplu. Dacă relația cu partenerul nu era bună înainte de sosirea pe lume a bebelușului, problemele deja existente nu vor face decât să se intensifice odată ce veți deveni părinți, scrie suntmamica.ro

Un studiu a constatat că o cincime dintre cupluri se despart în primul an de la nașterea bebelușului. Unele dintre motivele invocate includ lipsa de intimitate și comunicarea deficitară dintre parteneri. Cuplurile care au avut probleme înainte de a deveni părinți recunosc că lucrurile nu au devenit mai ușoare după ce s-a născut bebelușul lor.

Iată cinci semne că relația ta și a partenerului se îndreaptă către o despărțire, după nașterea bebelușului vostru:

Lipsa de comunicare

Dacă devine din ce în ce mai greu să comunici cu partenerul sau atunci când comunicați, o faceți foarte rar, relația voastră va avea de suferit.

Încercați să vă schimbați unul pe celălalt

Este normal să ai o imagine ideală în mintea ta despre partenerul perfect, iar când ești însărcinată, începi să idealizezi cum va fi partenerul tău în rolul de părinte.

Dacă încerci să-ți schimbi partenerul, lucrurile nu vor merge niciodată așa cum ai plănuit. Schimbarea vine din interior, ceea ce înseamnă că celălalt trebuie să-și dorească acest lucru. Nicio presiune din partea ta nu-l va face să se schimbe, indiferent dacă îți dorești ca el să contribuie mai mult la treburile casei, să acționeze mai responsabil financiar sau să fie mai ambițios.

Niciunul dintre voi nu depune niciun efort

Relațiile necesită efort, indiferent de situație, dar dacă nu depui efort, atunci nu te poți aștepta ca relația să dureze sau să avanseze. Dacă a existat un conflict în relația ta de mult timp, este normal să te simți obosită și epuizată, însă dacă amândoi ați încetat să depuneți efort pentru a îmbunătăți lucrurile, nu vă puteți aștepta ca relația voastră să se îmbunătățească de la sine.

Citește continuarea pe suntmamica.ro

Adaugă comentariu