Carolina Vizir: Provocările în cuplu sunt cele mai intrigante

Carolina Vizir: Provocările în cuplu sunt cele mai intrigante

Orice provocare pe care ți-o pui în față este cu mult mai ușoară dacă aceasta se împarte la doi, întrucât apropie oamenii și stabilește noi dimensiuni în comunicarea de cuplu. Cam aceasta a fost prima impresie după discuția cu Carolina Vizir și partenerul ei Valentin Donici, pentru care cinci zile de detoxifiere făcute „ca la carte” au fost încă un pas în fortifierea relației lor. 

Dorința de a face o detoxifiere a întregului organism a fost una spontană. Se vorbește mult despre faptul că trebuie să ne detoxifiem mintea de toate gândurile rele, dar mai rar vorbim de corpul nostru. Și dacă în cazul nostru, al femeilor, să ții o dietă sau să faci o detoxifiere e o chestie destul de uzuală, mai ales când ne pricopsim cu câteva kilograme în plus, cu bărbații lucrurile stau un pic diferit. De aceea, mare mi-a fost mirarea când partenerul meu, Valentin Donici, a venit singur cu inițiativa de a mă „însoți” pe parcursul celor cinci zile de curățare a organismului, gest care m-a bucurat. Probabil am avut noroc la acest capitol, pentru că în trecut Valentin a fost raw vegan, respectiv, lui i s-a dat mult mai ușor această provocare. Având alături ca exemplu o persoană cu o asemenea tărie de caracter, îți dai seama că nu puteam renunța.

Așadar, detoxifierea noastră a constat în înlocuirea meselor obișnuite cu mai multe sucuri din fructe și legume pe care le-am alternat în timpul zilei. Ele reprezintă cel mai bun mijloc prin care furnizăm tuturor celulelor, într-un timp record, fitonutrienții, enzimele, vitaminele de care are nevoie orice om pentru a-și menține organismul sănătos, eliminând concomitent toxinele.

Care a fost cea mai mare provocare în tot acest răstimp? Necesitatea de a mesteca ceva. Nu, nu era vorba de foame, pentru că sucurile ne țineau saț, ci anume dorința de a mesteca inclusiv ceva solid, pe care eu o alinam consumând miere de albine. Mult mai dificilă a fost perioada de predetox, mai exact cele două zile înainte să trec la sucurile din fructe și legume, care a însemnat să ținem două zile de post, renunțând la carne, dulciuri, la cele două cafele fără de care nu îmi imaginam ziua etc. Sinceră să fiu credeam că nu voi reuși. Dar alături mi-a fost Valentin, care prin exemplul propriu m-a încurajat, or anume el era cel cu inițiativa. Și nu invers. Tot el mi-a povestit despre eventualele schimbări ale unui organism care se curăță de toxine. Astfel, a doua zi de la începerea detoxului, am remarcat faptul că pielea de pe mâini mi se uscase, problemă pe care am remediat-o foarte curând. A fost o nedumerire pe care Valentin, raw vegan cu stagiu, mi-a elucidat-o. În schimb, am fost încântată să remarc că după perioada de detoxifiere am înregistrat o creștere a energiei, o accelerare a metabolismului, o hidratare intensă a pielii, părului și unghiilor. Cel mai mult m-a bucurat faptul că după finalizarea celor cinci zile am scăpat de trei kilograme, iar Valentin de două kilograme.

Tot în această perioadă am avut parte de impresii și senzații deosebite. Nu am gătit, ori culinărind poftele vin de la sine. Și copiii mi-au fost alături. Ei au primit cu încântare propunerea de a mânca în oraș, în localurile unde de obicei mergem în week-end și suntem siguri de faptul că se gătește gustos și sănătos.

Închei acest articol cu ideea de a încuraja femeile să comunice cu soții și partenerii lor și să se aventureze în proiecte interesante care pot aduce o schimbare frumoasă în cuplu, mai ales când este vorba de propria lor sănătate.

 

Foto: arhiva personală

 

 

Adaugă comentariu