Concurs de fotografie pentru bărbații moderni „Tații din Moldova și Suedia”

Concurs de fotografie pentru bărbații moderni „Tații din Moldova și Suedia”

Sunteți un tată care petrece mult timp cu propriii copii? Reflectați permanent asupra rolului de tată și ce înseamnă acesta pentru oamenii din viața voastră și pentru societate? Atunci puteți să participați la expoziția de fotografie „Tații din Moldova și Suedia”, cu o fotografie și o istorioară.

 Viața de familie și îngrijirea copilului a fost, tradițional, sarcina femeilor, însă un număr tot mai mare de tați a început să vadă avantajele concediului paternal și ale dezvoltării unei relații mai apropiate cu copiii la o etapă timpurie. Expoziția „Tații din Moldova și Suedia” are scopul să ilustreze cum tații moldoveni și suedezi percep rolul bărbatului modern.

Spuneți și voi cum contribuiți la o societate mai sănătoasă și mai egală și de ce doriți să participați la această expoziție.  

 Participă personal sau nominalizează pe cineva cunoscut în perioada 19 februarie – 4 martie 2018!

Ø  Postează o scurtă motivație și o fotografie recentă cu tine și copiii tăi, utilizând hashtag-ul #tatiidinmoldova în evenimentul „Tații din Moldova și Suedia”, de pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei și a ONU Moldova, sau pe Instagram (fotografia trebuie să fie publică și să conțină obligatoriu hashtagul campaniei) sau pe grupul de Odnoklassniki al ONU în Moldova, în albumul foto „Tații din Moldova și Suedia”.

Ø  Motivația trebuie să includă o descriere a modului în care vă vedeți în rolul de părinte, membru al familiei și om modern și de ce ar trebui să participați la expoziție.

Ø  Fiecare participant poate posta o singură fotografie. Poate fi folosit orice aparat de fotografiat (telefon mobil sau alte echipamente foto).

Ø  Orice postare făcută mai târziu de 4 martie 2018 nu va fi acceptată.

Ø  Organizatorii își rezervă dreptul de a elimina conținutul ofensator, abuziv sau ilegal postat pe canalele menționate mai sus și legate de acest concurs.

Cum vor fi selectați câștigătorii:

Ø  10 câștigători vor fi selectați în baza motivației pentru participare de către o echipă formată din reprezentanți ai partenerilor proiectului.

Ø  Câștigătorii trebuie să fie disponibili pentru o sesiune foto, care va avea loc în Moldova în martie 2018.

Ø  Dacă nu vom reuși să contactăm un câștigător, vom selecta un alt câștigător.

Ø  Câștigătorii vor fi anunțați în evenimentul de pe Facebook „Tații din Moldova și Suedia” și pe paginile de Instagram PNUD și grupul Odnoklassniki al ONU Moldova în martie 2018.

Ø  10 finaliști, împreună cu copiii lor, vor avea parte de o sesiune foto cu un fotograf profesionist. Fotografiile vor fi expuse în cadrul expoziției.

Ø  Câștigătorii vor acorda organizatorilor dreptul de a utiliza fotografiile expediate și cele făcute de către fotograf în comunicarea despre expoziția respectivă atât în Chișinău, dar și în alte locații din Moldova.

Ø  Fotografiile vor fi expuse în cadrul expoziției „Tații din Moldova și Suedia", împreună cu fotografiile realizate de fotograful suedez Johan Bävman, la MallDova, în aprilie 2018, iar alte locații din Moldova vor fi stabilite ulterior.

Ø  Toți participanții vor fi invitați la deschiderea oficială a expoziției, data urmează a fi stabilită.

Expoziția va explora cum tații din Moldova și Suedia percep rolul de bărbat modern, în contrast cu stereotipul rolului parental tradițional. Expoziția va ilustra 10 fotografii ale taților moldoveni și 25 de fotografii ale taților suedezi, realizate de fotograful suedez, Johan Bävman, iar conceptul acestui proiect a fost elaborat în cooperare cu Institutul Suedez.  

Deschiderea expoziției este planificată pentru mijlocul lunii aprilie 2018, la MallDova, și posibil un slideshow de fotografii la aeroportul Chișinău. Data selectată coincide cu  Conferința internațională „Modelarea realităților noi” – Forumul de la Stockholm privind egalitatea de gen din 16–17 aprilie 2018. Conferința are scopul să contribuie la egalitatea de gen  la nivel global prin intermediul dialogului, parteneriatului și schimbului de cele mai bune practici. Expoziția va fi găzduită de cel puțin încă 2 localități din Moldova și va oferi o platformă pentru discuții.

 

Foto de copertă simbol: vokrugsveta.ua

Adaugă comentariu