Femeile se căsătoresc cu bărbați pe care nu-i iubesc doar din frica să rămână singure

Femeile se căsătoresc cu bărbați pe care nu-i iubesc doar din frica să rămână singure

Psihologul rus, Mihail Labkovskiy, susține că femeile greșesc amarnic alegând să se căsătorească, în pofida faptului că nu-și iubesc și nu-și doresc partenerul, doar fiindcă le este frică să rămână singure. Mai mult chiar, psihologul este convins că anume atitudinea din familie ne dictează ce să facem în viitor, și dacă am avut parte de o mamă sau de un tată agresiv, viitorul partener va fi la fel – cu caracter complicat, cu traume psihologice, va fi violent etc.

Într-un interviu exclusiv pentru varianta rusească a publicației ELLE, Mihail Labkovskiy a spus că el singur a avut parte de o mamă autoritară și violentă, iar acest lucru i-a marcat viitoarele relații cu femeile – le prefera pe cele care îl respingeau, și le respingea pe cele care de fapt țineau la el. În opinia sa, femeile care trăiesc cu parteneri violenți de fapt nu-i iubesc. Lor le place doar sentimentul de jertfă pe care relația păguboasă îl oferă.

Psihologul insistă că femeile trebuie să le spună partenerilor că nu le place un anumit comportament în raport cu ele. Dacă partenerul nu-și schimbă atitudinea și comportamentul, atunci femeia are două soluții: să rămână cu el, ceea ce înseamnă că de fapt îi place așa comportament, sau să se despartă de el. Atunci când apare gândul: „Dar cum rămâne cu copilul?”, femeia trebuie să țină cont că relațiile toxice dintre părinți îi pecetluiesc viitorul copilului și pentru el ar fi mai sănătos dacă părinții lui nu ar trăi împreună.

Mihail Labkovskiy spune că le ajută pe pacientele sale să înțeleagă că traiul cu un partener violent este dependență, dar nu dragoste. Însă el consideră că o femeie se poate ajuta și singură. Aceasta pur și simplu trebuie să-și spună că nu-l iubește pe bărbatul violent de lângă ea, să înțeleagă doar că îi place că el o face să sufere. În momentul când femeia va ajunge conștientă de faptul că nu-l iubește pe bărbatul violent de alături, ea va decide să rupă relația care îi face rău atât ei, cât și copiilor.

 

Foto simbol: kingofwallpapers.com 

Adaugă comentariu