Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Părinții care sunt dependenți de telefoanele mobile au mai multe șanse să țipe la copiii lor

Părinții care sunt dependenți de telefoanele mobile au mai multe șanse să țipe la copiii lor

Un nou studiu a descoperit că părinții care sunt dependenți de telefon tind să țipe mai mult la copiii lor, scrie suntmamica.ro

Părinții se bazează pe dispozitivele media pentru a primi doza de divertisment de care au nevoie zilnic. Fiind adulți, au capacitatea de a-și controla propriile alegeri, observând că, probabil, petrec mai mult timp pe telefonul mobil decât ar trebui, dar care sunt efectele acestui lucru?

Studiul și-a propus să analizeze obiceiurile mai puțin bune pe care părinții le adoptă atunci când petrec prea mult timp pe telefon. Cercetătorii au descoperit că părinții care petrec prea mult timp pe dispozitivele media ajung să folosească practici parentale negative.

Ei au început acest studiu la începutul pandemiei de COVID-19 și au descoperit că, în medie, un părinte petrece aproximativ 3 până la 4 ore pe zi pe telefon. Cercetătorii afirmă că părinții folosesc dispozitive media la fel de mult ca și copiii, iar utilizarea lor îi poate afecta pe cei mici.

Cercetătorii au analizat 549 de părinți care au cel puțin 2 copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani. Fiecare părinte a fost întrebat despre utilizarea tehnologiei, sănătatea mentală, modul în care funcționează familia și practicile lor parentale. Ei au descoperit că părinții care aveau niveluri mai ridicate de stres petreceau mai mult timp în fața ecranului și erau mai predispuși să apeleze la telefoanele mobile atunci când doreau să se relaxeze.

Studiul a descoperit, de asemenea, că durata mai mare a timpului petrecut în fața ecranului a fost  legată de o probabilitate mai mare ca părinții să țipe la copiii lor. Părinții au tendința de a folosi telefoanele mobile atunci când au nevoie de o pauză, ceea ce înseamnă că nu sunt prezenți în viața familiilor lor.

Share:

Articole recomandate