Psiholog despre cupluri în Germania: Nu vei vedea bărbaţi care fac copii şi lasă mamele să aibă grijă, deoarece ei „aduc bani în casă”

Psiholog despre cupluri în Germania: Nu vei vedea bărbaţi care fac copii şi lasă mamele să aibă grijă, deoarece ei „aduc bani în casă”

Andrada Tache, psiholog în Germania, a vorbit despre cuplurile de nemți specificând că în această țară femeia și bărbatul sunt pe picior egal.  „Într-o familie de nemţi ambii parteneri ştiu ca un cuplu de dorit este cel în care există sentimente reale în fiecare zi şi în care partenerii fac o echipă minunată, prin care cresc amândoi. Ori acest lucru nu se poate face decât între oameni egali, oameni care rezonează, oameni care împărtăşesc multe valori şi un nivel de educaţie, printre multe alte lucruri”, precizează Andrada Tache.

Germanii nu se opresc din a-şi trăi viaţa pentru că se împiedică de vârstă. Apropo de vârstă, se pare că şi relaţiile de iubire rezistă indiferent de situaţia materială. „Aici, la volanul unei decapotabile de ultim model şi de multe sute de mii de euro vei vedea ÎNTOTDEAUNA un bătrân îmbrăcat ca la 20 de ani lângă bătrânica lui, îmbracată ca la 20 de ani, ori vei vedea o bătrânica simpatică, profitând de lipsa limitei de viteză de pe autostrăzi. Ca să nu mai spun că nu vei auzi bancuri de prost gust despre femei la volan”, a completat Andrada Tache. De asemenea, psihologul a menţionat că bărbaţii nemţi maturi nu sunt cunoscuţi în lume pentru relaţii cu femei de vârsta nepoatelor lor.

Bărbatul german este independent - spală, calcă, are grijă de copii. „Nu vei vedea niciodată bărbaţi care se ridică de la masă şi nu strâng în urma lor, bărbaţi care nu gătesc, nu spală, nu calcă (că doar se hrănesc şi poartă şi ei haine, nu?) etc. Nu vei vedea niciodată bărbaţi care fac copii şi lasă mamele să se ocupe de ei, pe principiul că ei „aduc bani în casă”. Ei înţeleg că aşa cum ei câştigă bani, câştigă şi femeile, şi că aşa cum femeile devin mame şi ei devin taţi şi au nevoie să îşi asume acest rol 24/24 şi nu sporadic sau când au chef. Cum ar fi să fie şi mamele mame când au chef şi când consideră că au timp şi sunt suficient de odihnite?” a completat Andrada Tache.

În final, Andrada Tache are o întrebare pentru părinţi. „Voi cu ce gând vă creşteţi fetiţele? Pentru a-şi găsi sensul şi a-şi urma fericirea? Pentru a fi iubite şi apreciate? Sau pentru a pune şi a strânge masa dupa unii şi alţii, pentru a sta bibelou în vitrina unui colecţionar, pentru a sta lângă un bărbat care nu o respectă, orice ar fi?”

 

Sursa: csid.ro; dw.com

Adaugă comentariu