Scrisoarea unei mame pentru fiul care i-a vorbit în mod agresiv

Scrisoarea unei mame pentru fiul care i-a vorbit în mod agresiv

A hotărât să îi scrie o scrisoare fiului său de 10 ani, după ce acesta i-a vorbit într-un mod agresiv. Rândurile ce urmează te vor emoționa la propriu.

“Te-am purtat 42 de săptămâni. Te-ai născut târziu. Aveam contracții în fiecare zi. Nu am putut să dorm în ultimele trei luni și m-am simțit extrem de rău în primele trei luni. Între timp, doar m-am îngrășat și mi-am pierdut orice șansă să mai arăt bine vreodată într-un costum de baie. 
Nu mi-a păsat, pentru că urma să te am.

Am născut fără anestezie, pentru că am vrut să vii pe lume cât mai natural cu putință – pentru binele tău. Când te-ai născut, am cerut să ți se lase cordonul ombilical atașat de mine cât mai mult posibil, ca să primești toate celulele stem care se află în acesta. A fost inconfortabil, dar nu mi-a păsat pentru că am vrut să fii sănătos.

Am părăsit spitalul în aceeași zi, pentru că fratele tău era acasă și avea nevoie de mine. Am intrat atunci într-o fază pe care toți părinții o știu – luni de foarte puțin somn. De fiecare dată când plângeai în mijlocul nopții, mă ridicam și te hrăneam cu sânii pe care îi simțeam ca și cum ar urma să explodeze și cu dureri înțepătoare atunci când sugeai. Dar nu-mi păsa pentru că știam că alăptatul este bun pentru tine.

În fiecare fază a vieții tale, te-am ajutat. Te-am ajutat să înveți să stai în șezut, să mergi și să mănânci alimente solide. Am petrecut ore întregi făcând piureuri pentru că am crezut că sunt cele mai bune pentru tine. Am curățat podelele când le-ai murdărit. Te-am învățat cum să folosești o oliță, apoi toaleta (o misiune distractivă) și am petrecut ani spălându-ți pantalonii în care ai decis că vei urina oricum.
Nu mi-a păsat, pentru că te vedeam crescând. 

Am făcut lucrurile astea 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an, timp de 10 ani. Multe dintre aceste lucruri sunt foarte, foarte obositoare, repetitive și plictisitoare.
Dar nu mi-a păsat, pentru că te-am făcut – te-am vrut și acum știm că vreau tot ce-i mai bun pentru tine.

Nu mă aștept și nu vreau să te simți vinovat în vreun fel pentru tot ce am făcut pentru tine. Am avut privilegiul și bucuria să te am ca fiu. Asta a fost plata mea. Vreau doar să știi că tot ce fac, fac pentru interesul tău.

Așă că, atunci când îți cer să nu vorbești cu mine într-un fel anume și vreau să mă respecți, ăsta este motivul. Nu pentru ce am făcut pentru tine, ci pentru ceea ce îmi doresc pentru tine. Să nu uiți asta niciodată. Te iubesc”

Sursa: protv.ro

Foto: productivemuslim.com

Adaugă comentariu