Subconștientul poate totul! Metodă unică de a influența un copil

Subconștientul poate totul! Metodă unică de a influența un copil

M. Shikida — profesor japonez, creatorul unei metode unice a dezvoltării timpurii. Toată viața sa a ceretat creierul copiilor și a descoperit mai multe lucruri, unul dintre acestea fiind dezvoltat în continuare mai jos.

Metoda se numește  «5 minute».

Deseori încercăm să ne influențăm copii: să le inspirăm anumite obiceiuri prețioase sau să îi îndemnăm să fie responsabili. Cum facem asta? De cele mai multe ori cu ajutorul cuvintelor.

Shikida a găsit însă o altă metodă. El a observat că după 5 minute după ce a adormit copilul, conștiința sa se stinge, iar subconștientul tronează pentru aproximativ 5 minute. Aceast timp relativ scurt este foarte efectiv pentru a-i  impune ceva copilului la nivelul subconștientului.

O mulțime de experimente realizate de profesor, au demonstrat că cu ajutorul acestei metode este foarte ușor să scapi de multe probleme ale copiilor, cum ar fi comportamentul urât, egoismul etc. Profesorul a demonstrat acest fapt cu ajutorul următoarelor exemple:

De exemplu mama își dorește să scape de problemele legate de somn ale copilului său. Își dorește ca fetița să se culce ușor la somn  și să adoarmă fără probleme. În acest caz, imediat după ce copilul a adormit, mama trebuie să îi șoptească la ureche ceea ce își dorește: "Să dormi este foarte bine și plăcut! Adormi imediat, iar un somn strâns și frumos te așteptă. Seara, când mama îți citește o poveste, simți cum somnul e pe-aproape. Ți se închid ochișorii din cauza oboselii, îi închizi ușor și adormi. Vei dormi strâns și dulce."

Dacă copilul are probleme în ceea ce privește caracterul său, de exemplu nesiguranță sau frică, această metodă la fel îl poate ajuta. De exemplu  următoarea frază îl poate scăpa de acest complex: "Ești curajos și puternic. Este atât de frumos să fii curajos și să nu îți fie frică de nimeni. În fiecare zi curajul tău devine tot mai accentuat, iar tu ești în stare să te protejezi atât pe tine cât și pe cei din jurul tău. Te vei trezi și vei simți puternic și voinic și așa vei fi toată viața."

Fiecare părinte trebuie să știe ce trebuie să îi spună copilului său. Cuvintele trebuie să fie pozitive, încurajatoare și îndreptate direct spre epicentrul problemei. Profesorul propune înregistrarea acestor cuvinte pe un suport și includerea atunci când copilul a adormit. Volumul trebuie să fie mic, iar înregistrarea nu trebuie să depășească 5 minute. Problema copilului nu va dispărea după prima noapte, însă după câteva ori, rezultatul nu va întârzia.

Foto: cafemom.com

Adaugă comentariu