Fotografii cu lalele care vă vor face să vreți să vizitați Olanda

Fotografii cu lalele care vă vor face să vreți să vizitați Olanda

Albert Dros este fotograf olandez de călătorie și de peisaje care are o pasiune aparte față de lalele.  Acesta spune că fotografierea lalelelor nu este întotdeauna ușor de realizat, deoarece momentul exact al înfloririi este mai complicat de prins. Uneori, lalelele vor înflori în aprilie, iar alteori trebuie să aștepți un pic până în luna mai. De obicei el dedică acestei pasiuni o perioadă de 2-3 săptămâni, în funcție de vreme. Iar cel mai sigur pentru a prinde perioada de înflorire e să te afli în Olanda la sfârșitul lunii aprilie.

Fotograful spune că majoritatea turiștilor se îndreaptă spre faimoasa grădină de lalele numită „Keukenhof”. Este frumoasă pentru o vizită, dar întotdeauna foarte aglomerată. Însă dacă mergeți să vedeți florile din afara Keukenhof, pe terenurile fermierilor, veți avea doar de câștigat. Veți vedea parcă o mare de lalele, care se întinde până la orizont. Ca fotograf de peisaje Albert dedică o bună parte din timpul său anume lalelelor, dar niciodată nu se satură de ele. Mereu are noi idei cum le poate fotografia diferit și interesant.

Albert Dros fotografiază lalelele și cu drona, și dintr-un avion care zboară la înălțimi mici el făcând fotografii pe fereastra deschisă. Vedeți mai jos o serie de imagini făcute de el pe parcursul anilor:

 

 

Istorie și foto: boredpanda.com; albertdros.com

 

Adaugă comentariu