Reguli pentru folosirea corectă a cremelor de protecție solară

Reguli pentru folosirea corectă a cremelor de protecție solară

Dacă aplici corect produsele cosmetice necesare pentru protecția pielii, scazi riscul apariției cancerului de piele și al ridurilor premature. Iată care sunt cele mai importante reguli de care trebuie să ții cont pentru a aplica corect crema cu factor de protecție solară.

  • Dermatologii recomandă aplicarea cremei cu minim 15-30 minute înainte de a ieși în soare.
  • La o aplicare, cantitatea recomandată de medicii dermatologi este de aproximativ 30 ml, echivalentul a două linguri pline sau al unui pahar de shot.
  • Crema împotriva razelor solare nu se folosește de la un sezon la altul. Valabilitatea este primordială pentru o protecție optimă. În plus, un flacon deschis este mai sensibil la bacterii, conservanților scăzându-le eficiența odată cu trecerea timpului.
  • Nu uita să aplici toată pielea expusă la soare.
  • O altă greșeală care se face la aplicarea cremei împotriva soarelui este că se se pune doar dimineața. La expunerea la soare, este bine ca operațiunea să se repete în medie din două în două ore. La contactul cu apa sau la transpirație, efectul agenților activi din loțiune trece mai repede, așa încât se recomandă repetarea operațiunii.
  • Majoritatea utilizatorilor de cremă împotriva soarelui o folosesc doar în zilele însorite, dar cerul acoperit poate înșela. Razele UVA pot traversa stratul de nori și reflecta în sticlă, nisip sau apă. Se recomandă prin urmare folosirea cremei în fiecare zi.

Foto: feeling.at

Adaugă comentariu