Brad Pitt şi Angelina Jolie: 10 sfaturi despre educaţia copiilor

Brad Pitt şi Angelina Jolie: 10 sfaturi despre educaţia copiilor

Să fii un părinte bun nu e atât de uşor, mai ales atunci când eşti un star mondial şi ai tocmai 6 copii. Acest cuplu însă reuşeşte să le facă pe toate. Mai jos citiţi cele 10 reguli pe care Angelina Jolie şi Brad Pitt le recomandă pentru o bună educare a copiilor.

Sfaturile Angelinei:

1. Învăţătorii trebuie să fie bine plătiţi. Îmi e ruşine că SUA este una dintre cele mai bogate ţări din lume şi cu toate astea achită salarii mizere profesorilor şi educatorilor, celor care de fapt ne formează. E absurd! Împreună cu Brad nu ne târguim cu profesorii particulari, pentru că dacă nu vom aprecia efortul acestora, vom devalorizare propriul nostru viitor.

2. Casa mea este acolo unde sunt copiii mei. Pentru mine nu este o problemă să mă mut. Americanii de fapt reacţionează foarte uşor la această schimbare, pentru că avem provenienţe diferite. În venele tatălui meu olandez, curge sânge german şi ceh, iar strămoşii mamei mele au fost indienii Iroquois. Acum puteţi înţelege de ce sunt aşa cum sunt.

3. Naşterea copiilor este un motiv pentru iertarea părinţilor. Atunci când ai fost educat de un tată care dintr-un motiv sau altul este foarte departe de a fi ideal, vrei sau nu vrei asta influenţează şi relaţia ta cu propriii copii. Atunci când se naşte însă un copil, este un motiv în plus pentru ca să te împaci cu părinţii tăi, e momentul perfect să ierţi. Greşelile absurde pe care le-a făcut tatăl meu mă ajută să fiu o mamă mai bună pentru copiii mei.

4. Un tată bun este cel care ştie ce să facă în situaţiile critice şi se poate ţine în mâini. Cel care este diplomatic. Cel care ştie cum să se comporte cu copiii lui.

5. Ne certăm fără martori. Brad nu poate fi scos uşor din starea lui de Zen. El este o persoană care gândeşte logic, iar eu sunt impulsivă şi fac totul în ultimul minut. Totuşi, atunci când vine vorba de educaţia copiilor, suntem pe acelaşi val. El niciodată nu contrazice deciziile mele şi asta fac şi eu la rândul meu. Cred că nu există nimic mai rău decât atunci când părinţii pun la îndoială deciziile şi dreptatea fiecăruia dintre ei. Chiar dacă totuşi avem păreri diferite, ne certăm în aşa mod încât copiii să nu  ne audă.

Sfaturile lui Brad:

6. Le oferim copiilor libertatea de a alege. În copilărie eram fanul lui Travolta şi îmi doream să devin reporter. Mai apoi a venit perioada disco şi îmi doream să îi semăn lui Travolta şi să dansez ca el în filmul „Saturday Night Fever”. Pe urmă am fost pasionat de fotografie. Fotografiam tot ce nimerea în obiectivul aparatului meu foto. Dragostea pentru arhitectură a apărut însă mai târziu, aşa că cum aş putea să le impun ceva copiilor mei?

7. Nu le spunem copiilor noştri în ce credem noi. Copiii noştri sunt de naţionalităţi şi religii diferite, motiv pentru care nu vrem să le impunem credinţa noastră. Eu am fost educat de baptişti, însă niciodată nu am vrut să mă rog atât de pur cum o făceau părinţii mei. În oraşul în care am crescut am fost învăţat să îi respect pe cei care trăiesc cu credinţa în suflet. Sincer să fiu, în acea perioadă mă interesau mai mult fetele pe care le puteam întâlni la biserică decât credinţa în sine. Asta însă a fost o mare greşeală, pentru că pastorul a observat pasiunea mea pentru fete şi m-a pus să citesc în glas în faţa tututor rugăciuni. A fost un coşmar, mai ales că eram ruşinos în acea perioadă.

8. Am devenit vedetă înainte ca să fiu tătic. Acum prioritatea mea sunt copiii, chiar dacă aceştia îmi fură toată energia. Îmi vedeţi  cearcănele de sub ochi? Dacă fetele care mă admiră pe posterele de pe pereţi ar vedea cum arăt atunci când mă trezesc dimineaţa, ar fi foarte dezamăgite. Înainte când ieşeam din casă mă gândeam: „Ce planuri am pentru azi?”. Acum însă mă gândesc: „Când voi termina azi lucrul?” Simţi diferenţa?

9. Nu facem nici o diferenţă între ei. Pe unii i-am născut noi, pe alţii însă i-am adoptat – ei nu trebuie să simtă această diferenţă. Să adoptăm copii şi să le oferim o nouă şansă – asta este sarcina noastră.

10. Trebuie să fii ambiţios. Copiii îţi oferă multe: pace sufletească, fericire şi dorinţa de a te dezvolta ca şi personalitate. Îmi place să îi plimb în natură şi încerc mereu să inventez jocuri noi pentru ei şi credeţi-mă, e nevoie de foarte mult efort pentru asta. Copiii mei nu pot să suporte rutina. Ca şi orice părinte am planuri mari pentru copiii mei şi sper că aceştia îşi vor găsi un loc în această lume, iar numele meu nu îi va încurca. Cunosc multe istorii triste alte persoanelor care au moştenit averi colosale şi îmi dau perfect seama că ăsta e un risc. Spre deosebire de alţi copii, ai mei au tot ceea ce îşi doresc şi sper că conştientizează acest lucru. Atunci când eram adolescent nu aveam 25 de perechi de adidaşi, iar părinţii mei îmi cumpărau o altă pereche doar când cei vechi nu mai puteau fi purtaţi. Îmi doresc ca copiii mei să îi respecte pe cei din jur şi să aibă rezultate bune la învăţătură şi ce aş mai putea să mai adaug? Ei sunt o parte importantă a vieţii mele pentru totdeauna.

Sursa: marieclaire.ru

Foto: celebritydiagnosis.com, usmagazine.com

 

Adaugă comentariu