Cel mai important rol al actorului Alexandru Pleșca

Cel mai important rol al actorului Alexandru Pleșca

 

De ziua sa de naștere a jucat pe scena Teatrului Național în noul spectacol “The Lucky Strike”. Îndrăgitul actor Alexandru Pleșca reușește să surprindă publicul cu noi roluri, prin care transmite energia sa debordantă și carisma înnăscută. La 33 ani împliniți, acesta povestește despre cea mai mare realizare a sa.

Pe Alexandru Pleșca, publicul îl recunoaște din prima. Exteriorul, zâmbetul și modul în care cucerește sala sunt atuurile sale. Face lumea să zâmbească. Deci, e recompensat din plin pentru talent. În scenă își pune sufleul pe tavă, dar viața privată nu o afișează în public.

Este un actor împlinit, dar se pare că nu activitatea sa profesională îl face fericit, ci fiica sa pe care o consideră cea mai mare realizare a sa.

Este doar una Petra! Este cea mai mare realizare a mea, fără ea n-aș putea exista. De când Petra a intrat în viața mea, mă simt că zbor, mi-a schimbat-o radical. Mă bucur că studiază vioara la liceul “Ciprian Porumbescu”. Sper să ajungă o vioristă cu renume.”

Desigur că marea sa dragoste este teatrul, dar actorul are și alte pasiuni pentru care ar vrea să găsească mai mult timp, dar acesta se pare că niciodată nu ajunge unui om de creație.

“În timpul liber, dar el e prea puțin, cânt la chitară. Dar cea mai mare partea a timpului mi-o ia teatru și asta îmi place. Meseria de actor este foarte egoistă și nu prea îți permite să faci altceva. Din cauza asta e complicat să te gândești la hobby, dar evident că este. Poate acum, în epoca tehnologiei pare bizar, dar îmi place mult să citesc. Sunt fascinat de istorie și cred că e important să o cunosc.”

Îi dorim actorului mulți ani și multe realizări frumoase, iar cei care doresc să-i spună personal, la mulți ani, o pot face venind la Teatrul Național la spectacolul “The Lucky Strike”.

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu