Mihai Morar despre gemenele sale născute prematur: Îmi dau lacrimile și acum când văd fotografia asta

Mihai Morar despre gemenele sale născute prematur: Îmi dau lacrimile și acum când văd fotografia asta

În fiecare an, pe data de 17 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Prematurității. Cu această ocazie, prezentatorul de televiziune și radio din România, Mihai Morar a postat astăzi un mesaj public despre gemenele sale – Mara și Cezara, care s-au născut prematur cu 8 ani în urmă.

 „ZIUA COPIILOR A CĂROR PRIMA FOTOGRAFIE NU E ÎN BRAȚELE MAMEI…
Mara Morar. Greutate la naștere: 1,250 kg.
Cezara Morar. Greutate la naștere: 1,800 kg.


Astăzi e Ziua Prematurității. A Marei. A Cezarei. A tuturor copiilor care din sala de nașteri nu ajung direct în brațele mamei, ci în pântecele unui incubator. Azi e ziua tuturor nanoființelor care, după ce luptă să se nască, luptă ca să trăiască. Azi e ziua tuturor microeroilor pe care viața nu îi așteaptă să se facă mari și să lupte pentru ea, lupta lor pentru viață începe din prima secundă. De aceea, prematurii nu sunt doar viețuitori pe planeta asta. Ei sunt supra-viețuitori. Copiii ăștia au supra-viață.

Eu sunt părinte de supra-viețuitoare. Mama lor le-a dat viață. Dar ele, Mara și Cezara, și au dat singure supra-viață. Gândește-te cum e să nu-ți poți ține pruncul în brațe după naștere…să îl vezi zile la rând, săptămâni și, de multe ori, chiar luni întregi prin geamul unui incubator. Părinții de supra-viețuitori nu au auzit asta din povești, au trăit povestea asta.

Îmi dau lacrimile și acum când văd fotografia asta. Prima poză cu Mara și Cezara nu e în brațele mamei. Prima poză cu supra-viețuitoarele noastre e în pântecele incubatorului de la neonatologie.

Mara și Cezara sunt pentru noi dovada că minunile există. Statistic, e crunt ce spun, ar fi trebuit să trăiască doar una dintre ele. Da, în România, doar jumătate dintre copiii născuți înainte de termen rămân în viață. În țară, se naște un prematur la fiecare jumătate de oră. 20.000 pe an. Doar 10.000 trăiesc.

Azi e ziua lor. A copiilor neținuți în brațe după naștere. A copiilor a căror “primă băiță” nu le-o fac mami și tati. A copiilor născuți prematur, care au parte de bebelușeală abia după ce devin singuri “maturi”. Azi e ziua Marei, a Cezarei și a tuturor supra-vieților din viețile noastre. Dar e și ziua noastră, a tuturor părinților care nu doar au auzit că există copiii prematuri, dar au copii prematuri pe Pământ…și în Cer.

Cu dragoste de tată de supra-viețuitoare, Mihai Morar”, a notat prezentatorul pe pagina sa de Instagram. 

Adaugă comentariu