Nicolae Botgros este astăzi omagiat. Artistul a primit și o nouă distincție

Nicolae Botgros este astăzi omagiat. Artistul a primit și o nouă distincție

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați lăutari din tot arealul românesc este omagiat. Astăzi, îi spunem „La mulți ani!” maestrului Nicolae Botgros, care împlinește frumoasa vârstă de 64 de ani.

Maestrul Nicolae Botgros a revenit recent de la Iași, unde la data de 23 ianuarie, împreună cu orchestra „Lăutarii”, a susținut un concert de amploare cu ocazia aniversării dedicate zilei unirii Principatelor Române. În cadrul spectacolului primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, i-a oferit maestrului Nicolae Botgros distincția de Ambasador cultural al Iașului.

„Ieri la Iași am fost sărbătorit de primărie în parteneriat cu TVR Iași și vreau să le mulțumesc din suflet tuturor participanților, dar în modul cel mai deosebit Orchestrei „Lăutarii”..! Mulțumesc D-lui primar Mihai Chirica, pentru marea distincție oferită în fața publicului..! La mulți ani..!”, acesta a fost mesajul de mulțumire al maestrului Nicolae Botgros postat rețelele de socializare.

Cu certitudine putem spune că data de 25 ianuarie este una cu totul și cu totul specială, și asta deoarece anume în această zi s-a născut un tată extraordinar, un bunel minunat, un soț iubitor și fără echivoc, un lăutar și dirijor de orchestră fără de precedent.

Și cum artistul este iubit și îndrăgit de artiștii de peste Prut, dar și din Basarabia, aceștia nu au ezitat încă de la primele ore ale dimineții să-i adreseze maestrului mesaje de felicitare.

„La mulți ani, Maestre Nicolae BOTGROS!!! Sănătate multă, inspirație și putere pentru a face lucruri frumoase în continuare! Să vă trăiască familia și să vă aducă doar bucurii, să fiți mereu înconjurat de oameni dragi și prieteni adevărați! Vă prețuim și vă iubim mult!”, a scris artistul Ion Paladi pe pagina sa de pe Facebook.

În cei peste 45 de activitate în fruntea orchestrei „Lăutarii”, cea mai apreciată orchestră de muzică populară din întreg spațiul românesc, maestrul Nicolae Botgros a reușit să colaboreze cu cei mai valoroși artiști, dar și să promoveze tinerii interpreți de muzică populară.  

Nicolae Botgros s-a născut în data de 25 ianuarie 1953, în satul Badicul Moldovenesc din Cahul. Maestrul deţine titlul de Artist al Poporului, este Cavaler al Ordinului Republicii și cetățean de onoare al municipiului Chișinău.

La mulți ani maestre Nicolae Botgros și din partea echipei revistei Odoraș. Să ne trăiți ani mulți și să ne încântați în continuare sufletele!

Foto: facebook.com/Mihai.Chirica.Iasi/

Adaugă comentariu