Parada noutăților muzicale în familia Prado

Parada noutăților muzicale în familia Prado

Am găsit-o prinsă în iureșul pregătirilor pentru concertul anual Parada Noutăților Muzicale ce urmează să aibă loc în mai puțin de două săptămâni. Cu toate acestea, a lăsat la o parte verificarea afișelor și solicitarea rapidă a tipăririi biletelor, și la o ceașcă de cafea am vorbit… tot despre muzică, mai exact despre ultimile noutăți muzicale ale familiei Prado, acolo unde sunt nu unul, ci tocmai cinci interpreți – mama Liliana și cei patru copii ai săi – Olivier, Laurentino, Antonio și Olivia. Cum a fost anul care trece pentru familia Prado și ce noutăți muzicale au bifat în agendele lor am aflat tot de la ei.  

Noutăți muzicale în familia Prado sunt multe, pentru că lucrăm fără pauze. În ce mă privește e vorba de “Cum mai e…” piesa la care lucrez de astă iarnă, în colaborare cu Andrei Tostogan, și pe care am “copt-o” destul de multă vreme, pentru că a fost înregistrată de câteva ori până am rămas mulțumită de variantă finală. Piesa are și un clip video realizat de Eduard Carp.  “Cuvinte ning” este a doua piesă a anului 2017, și la care urmează să filmăm un clip video foarte curând.   

“Formula ideală” este o altă piesă care îmi va rămâne în amintire despre anul 2017 și pe care o cânt împreună cu toți copiii mei. Este dragoste și fericire, o fericire matematică, zic eu. Refrenul sună cam așa: „fericirea să o înmulțești/ adună respect cât dorești/ scade din griji dacă poți/ și împarte dragostea la toți”. Muzica și versurile aparțin Eugeniei Andrieș Carabut. “Formula ideală” a apărut la cererea publicului, după ce am ieșit anterior pe scenă cu o colindă de Crăciun, apoi cu piesa “Casa Inimii” în formula de patru plus unu, am primit tot mai mult solicitări de a cânta împreună cu copiii mei.

Cât privește copiii, mă știi cum sunt. Unii părinți procură lucruri materiale pentru copiii lor. Eu prefer să investesc în versuri și aranjamente muzicale pentru ei. Antonio are o piesă nouă care se numește “Copilul din mine”, muzică și versuri de Eugenia Andrieș. Este o piesă care-l caracterizează în totalitate – este despre un copil care crede în forțele proprii, vrea să fie un erou. Laurentino are o piesă în limba franceză - “Tout le bonheur du monde”, în care se cântă despre lumea în care fericirea eclipsează bombele ce cad. Iar Olivia Carmen a filmat un clip video la piesa “Loin d'ici”.  Unicul care anul acesta face o pauză în muzică este Olivier, pentru că a ajuns la vârsta când i se modifică vocea.

Acum ne pregătim de concertul Parada Noutăților Muzicale, lansat de postul Busuioc TV, care urmează să aibă loc pe data de 24 octombrie. Este vorba de 18 interperți autohtoni: Adriana Ochișanu, Ian Raiburg, Vitalie Dani, Costi Burlacu și Corina Țepeș, dar și mulți alții - vor ieși în scenă cu piese nou-nouțe.  

După Parada Noutăților Muzicale urmează încă un concert. La data de 15 noiembrie voi organiza un spectacol personal, sau mai bine zis - o seară de creație, în cadrul căreia urmează să prezint piese pe care nu le-am lansat niciodată - circa 30 la număr și pe care aș vrea să le audă publicul. Voi cânta în duet înclusiv cu Olivier și Laurentino. Este vorba de piese pe care nu le-am interpretat de când copiii erau mici și aveau alte voci.

Dar cred că nimic din toate cele povestite mai sus nu ar fi posibile dacă nu era soțul meu alături. El e omul din culise, e cel care ne dă aripi și noi zburăm, e cel mai bun critic al nostru. Orice piesă înainte de a fi prezentată publicului este “testată” de el, în special când este vorba de selectarea pieselor în franceză. 

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu