3 sfaturi pentru un păr frumos și sănătos

3 sfaturi pentru un păr frumos și sănătos

Igiena părului este determinantă în aspectul coafurii zilnice și a stării podoabei capilare în general. De aceea specialiștii ne atenționează să folosim în mod select toate produsele destinate îngrijirii podoabei capilare și să ținem minte câteva reguli ce ne vor ajuta să avem un păr frumos și sănătos.

Spălați părul cu apă călduță, pentru că apa fierbinte nu spală mai bine, ci usucă scalpul și contribuie la îngrășarea mai rapidă a firelor. De asemenea, folosiți șampon și balsam potrivite tipului de păr, în volumul necesar. Un pumn de șampon nu va face părul mai curat. Înainte de spălare e bine să periați părul pentru a-l elibera de celule moarte.

Părul se usucă în mod natural, nu în prosop, iar dacă vă grăbiți, folosiți un uscător la temperatura medie și la o distanță de 30 cm de păr.

Folosiți vopsea naturală, cum este cea din gama franceză Color&Soin. Aceasta conține doar produse naturale și nu deteriorează părul. Mai mult decât atât, Color&Soin conține etanolamina – un agent alcalin ce  favorizează ridicarea solzilor firului de păr pentru o mai bună penetrare a culorii, astfel încât firele albe sunt acoperite sută la sută chiar de la prima vopsire.

Color&Soin oferă o gamă de 26 de culori, bazate pe ingrediente naturale ce dezvăluie strălucirea interioară a părului. Extractul din uleiul de cocos, numit cocamide dea, crește viscozitatea, având și excelente proprietăți de emulsifiant. Iar amestecul de proteine hidrolizate, extrase din soia, grâu, ovăz și porumb, cu proprietăți dermo-protectoare și de restructurare, facilitează descurcarea și perierea.

Înainte de colorare, turnați vopseaua Color&Soin în sticla de agent fixator, agitați 2 minute și aplicați mai întâi la rădăcină, apoi pe toată lungimea părului, pentru o perioadă de 20 de minute. În cazul în care se dorește acoperirea firelor de păr alb, timpul de menținere a vopselei pe păr se va dubla.

Părul se clătește bine de vopsea, apoi se spală cu un șampon blând. Ulterior, aplicați balsamul Color&Soin pentru alte două minute. PH-ul acestuia completează procesul de vopsire, contribuind la închiderea solzilor firului de păr și la o fixare permanentă a pigmentului. Totodată, uleiurile esențiale de rozmarin și eucalipt pe care le conține balsamul, purifică și tonifică părul, conferindu-i și un miros plăcut.

 

Notă: imaginile au fost selectate de pe blogurile fashion privind testarea gamei de produse Color&Soin.

 

Foto: blankablog.pl; sophieczerymoja.com

Adaugă comentariu