Cele mai bune creme pentru întinerirea feţei care poți să le faci acasă

Cele mai bune creme pentru întinerirea feţei care poți să le faci acasă

Cel mai utilizat produs pentru îngrijire şi înfrumuseţare din toate timpurile este crema de faţă, un ajutor de nădejde al femeilor pentru păstrarea nivelului optim de hidratare a pielii şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire a tenului.

Pe lângă beneficiile folosirii unor produse de îngrijire cu ingrediente organice, lipsite de riscuri pentru piele, metoda homemade de preparare a cremelor este considerabil mai ieftină decât cea comercială, mai blândă cu pielea şi chiar mai eficientă.

Cremă de faţă antiage hidratantă pentru ten normal

Ingrediente: 2 linguri gel de aloe vera, 20 ml ceai de plante la alegere, 8 g fulgi de ceară de albine, ½ linguriţă de glicerină vegetală, 3 picături de ulei de jojoba, 6 picături de ulei esenţial la alegere
Mod de preparare: Se pun într-un vas pe baie de abur ceara de albine şi uleiurile şi se amestecă până se topesc fulgii de ceară şi lichidul este omogen. De îndată ce s-a topit, se ia vasul de pe foc şi se răceşte uşor, amestecând continuu. Se adaugă treptat ceaiul de plante, glicerină şi gelul de aloe vera amestecând cu un mixer până capătă consistență cremoasă şi se omogenizează compoziţia.

Cremă de faţă antiage pentru ten gras

Ingrediente: 50 ml ulei de migdale dulci, 20 ml apă de trandafiri, 10 g fulgi de ceară de albine, 2 capsule de vitamina E, 3-4 picături ulei esenţial de mentă

Mod de preparare: Se pun într-un vas pe baie de abur ceara de albine şi uleiul de migdale dulci şi se amestecă până se topeşte ceara şi amestecul devine omogen. Se răceşte uşor, amestecând continuu şi se adaugă treptat apa de trandafiri amestecând cu un mixer până capătă consistenţă cremoasă. Se adaugă la final vitamina E şi cele 3-4 picături de ulei de mentă şi se omogenizează. Crema se păstrează într-un recipient etanş şi se depozitează la frigider.

Cremă de faţă antiage pentru ten uscat

Ingrediente: 3 linguri de ulei de caise, 3 linguri de ulei de avocado, 3 linguri de ulei de migdale dulci, 3 linguri de apă de trandafiri, 3 linguri de ceară de albine 

Mod de preparare: Se pun într-un vas pe baie de abur ceara de albine şi uleiurile şi se amestecă până se topeşte ceara şi amestecul devine omogen. De îndată ce s-a topit, se ia vasul de pe foc şi se răceşte uşor, amestecând continuu. Se adaugă treptat apa de trandafiri şi se amestecă folosind un mixer până ce crema capătă consistenţă cremoasă şi amestecul se răceşte complet.

Sursa: frunza-verde.ro

Adaugă comentariu