Mască pentru păr cu aloe vera: beneficii şi cum să o pregăteşti acasă

Mască pentru păr cu aloe vera: beneficii şi cum să o pregăteşti acasă

În primul rând, aloe vera este cunoscută pentru utilizarea în caz de arsuri sau răni. Dar datorită proprietăţilor sale hidratante și a vitaminelor pe care le conţine, câştigând teren în tratamentele pentru părul uscat sau pentru piele. Cercetările au arătat de-a lungul timpului că aloe vera elimină mătreaţa, iar compuşii pe care îi conţine oferă un aspect mult mai sănătos firului de păr.

Deşi sunt foarte puţine cercetări specifice care vorbesc despre „relaţia” dintre aloe vera şi păr, însă toate acestea vorbesc despre:

- acţiunile sale antiinflamatorii care ajută la reducerea iritaţiilor scalpului

- efectul hidratant

- conţinutul de enzime şi acizi graşi care ajută la reducerea inflamaţiilor

- prezenţa vitaminelor C, E, B12, a acidului folic şi a colinei, care ajută la întărirea firului de păr

Cum să faci o mască de păr cu aloe vera acasă?

Măştile pentru păr sunt tratamente de tip leave-in, benefice pentru firul de păr din diferite motive. De cele mai multe ori, acestea conţin mai multe uleiuri şi agenţi de hidratare spre deosebire de balsamul obişnuit, iar odată ce sunt lăsate să acţioneze pentru o perioadă mai lungă de timp, regenerarea părului este mai intensă faţă de rutina obişnuită de îngrijire a părului. Poţi opta pentru un amestec de aloe vera cu ulei de cocos pentru o mască mult mai eficientă, pentru că uleiul de cocos ajută părul să fie mai catifelat, mai puternic şi mai strălucitor. De asemenea, acest amestec reduce aspectul electrizant.

 

Mască pentru păr cu ulei de cocos şi aloe vera

Ingrediente:
2 linguriţe de gel de aloe vera (proaspăt sau din magazin)
1 linguriţă de ulei de cocos la temperatura camerei

Mod de aplicare:
Amestecă ingredientele până se formează o pastă şi aplică masca pe întreaga lungime a părului cu ajutorul degetelor. Pentru părul mai lung, secţionează părul ca aplicarea să fie mai uşoară. Aplică produsul şi la rădăcină doar dacă te confrunţi cu mătreaţă sau alte probleme ale scalpului. Acoperă părul cu un prosop sau cu o cască pentru păr şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute. Spală părul pentru a îndepărta produsul şi alte reziduuri. Aplică masca de câteva ori pe săptămână.

 

Mască pentru păr cu aloe vera şi oţet de mere

Această reţetă este ideală pentru scalpul iritat şi pentru a elimina mătreaţa.

Ingrediente:
4 linguriţe de gel de aloe vera
2 linguriţe de oţet de mere
1 linguriţă de miere

Mod de aplicare:
Amestecă ingredientele până se formează o pastă şi aplică masca pe scalp. Las-o să acţioneze timp de 20 de minute, iar apoi clăteşte şi spală corect părul. Foloseşte această mască o dată pe săptămână.

 

Mască pentru păr cu aloe vera şi iaurt

Potrivit unui studiu din 2017, probioticele din iaurt ajută la îndepărtarea mătreței.

Ingrediente:
2 linguriţe de iaurt grecesc
2 linguriţe de gel de alor vera
2 linguriţe de miere

Mod de aplicare:
Amestecă ingredientele până se formează o pastă, aplică masca pe întreaga lungime a părului şi las-o să acţioneze nu mai mult de 20-30 de minute. Pentru rezultate vizibile, foloseşte-o o dată pe săptămână.

 

Sursa: csid.ro; tutknow.ru

Adaugă comentariu