Vrei un păr sănătos și bogat? Iată ce vitamine contribuie la creșterea părului!

Vrei un păr sănătos și bogat? Iată ce vitamine contribuie la creșterea părului!

Pentru a avea un păr sănătos trebuie în primul rând să mănânci sănătos. Și să iei vitamine și minerale bune. Trebuie să ai grijă ca dieta ta să fie alcătuită din alimente care să furnizeze cantități potrivite de carbohidrați, grăsimi, proteine, vitamine, minerale, fibre și apă.

Iată ce vitamine sunt esențiale pentru un păr sănătos și bogat:

Vitamina A. Are un rol esențial în creșterea celulelor care influențează în mod direct creșterea părului. Mai mult, aceasta ajută la formarea sebumului care are rolul de a conferi părului strălucire. De asemenea, vitamina A conține antioxidanți ce hidratează scalpul și oprește uscarea părului. Alimente bogate în vitamina A sunt: cartofi, morcovi, ficat de pui, lapte, ouă, spanac, caise.

Vitamina B7. Este o vitamină care contribuie la creșterea părului, repară părul fragil și îi îmbunătățește textura. Alimente bogate în vitamina B7 sunt: ciuperci, avocado, ouă, somon, unt de arahide, conopidă, zmeură, nuci, migdale.

Vitamina B12 este ideală atunci când vrei să regenerezi părul. Mai mult, este o vitamină care contribuie la stoparea căderii părului și duce la buna absorbție a fierului, știut fiind faptul că deficitul de fier conduce la căderea părului. Alimente bogate în vitamina B12 sunt: brânză, lapte, unt, ouă.

Vitamina C. Această vitamina deși este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce imunității organismului, este esențială în producerea de colagen, o proteină vitală pentru creșterea părului. Alimente bogate în vitamina C sunt: lămâie, căpșuni, grapfruit.

Vitamina E. Este bogată în antioxidanți care contribuie stimulează creșterea părului. Alimente bogate în vitamina E sunt: migdale, arahide, spanac, pește.

Vitamina B3 sau niacin. Este o vitamină care are rolul de a oferi strălucire părului. Deficitul de niacin duce la fragilitatea părului. Alimente bogate în niacin sunt: piept de pui, ton, avocado, carne de curcan.

Iată care sunt mineralele esențiale pentru creșterea părului:

În lipsa fierului din organism firul de păr devine fragil, subțire, uscat. Surse bogate de fier se regăsesc în: carne roșie, ouă, spanac, caise, stafide.

Sunt studii care arată că deficitul de zinc este asociat cu căderea părului. Alimente bogate în zinc sunt: stridii, nuci, năut, spanac, cartofi.

Lipsa de magneziu este asociată cu căderea și fragilitatea firului de păr. Nucile, somonul, orezul sunt alimente bogate în magneziu.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; ipola.ru

Adaugă comentariu