Odoraș.

Odoraș.

MariMar

12 produse pe care le poți consuma seara fără să te îngrași

12 produse pe care le poți consuma seara fără să te îngrași

Nu este neapărat să te chinui de foame în fiecare seară ca să ai un corp suplu. Există mai multe produse care nu doar că nu te îngrașă dacă le consumi după ora 18, dar uneori chiar te ajută să mai dai jos din kilograme sau să-ți îmbunătățești metabolismul. În continuare vă prezentăm 12 astfel de produse-minune.

Porumbul

E de dorit să mănânci porumb fiert proaspăt sau congelat . Nu da preferință celui din conserve. Porumbul ajută la eliminarea colesterolului din organism și este foarte potrivit dacă ziua ai mâncat ceva mai greu.

 

Nectarinele

Chiar dacă fructele nu sunt recomandate în a doua parte a zilei, nectarinele cel mai probabil că nu ar trebui să le eviți. Aceste fructe conțin o cantitate foarte mare de fibre care ajută procesul de digestie și fac metabolismul mai rapid.

 

„Caviar” din legume

În „caviarul” de legume făcut acasă nu se găsește absolut nimic interzis. Așa că alegeți ce vă place mai mult – ciupercile, dovlecelul sau vânăta, această mâncare va fi gustoasă și hrănitoare oricum.

 

Țelina

Această legumă poate fi considerată cu valoare calorică negativă, adică organismul nostru consumă mai multă energie ca să o digere decât primește când o mâncăm. Respectiv, țelina este pur și simplu ideală pentru a fi consumată seara.

 

Ridichea

Această legumă este mult prea des ignorată de noi, însă ea ne întărește imunitatea, ne curăță organismul și este un produs dietetic.

 

Dovleacul

Dovleacul nu ne afectează deloc silueta, este foarte folositor pentru organism, plus că din dovleac pot fi făcute foarte multe mâncăruri – supă-cremă, piure, salate. Iar semințele de dovleac sunt o sursă ideală de elemente nutritive, care mai au și componenți ce ajută la combaterea insomniilor.

 

Varza

Absolut toate tipurile de varză conțin vitamine din grupa B care fac parte din toate procesele importante din organism. Plus la aceasta, varza este un aliment dietetic și astfel este ideală pentru cină.

 

Ciupercile

Ciupercile nu sunt foarte calorice, iar dacă sunt fierte, ci nu prăjite, atunci în general pot fi considerate dietetice. Ciupercile în sine nu sunt un produs greu așa cum cred mulți, pur și simplu de obicei ele sunt servite cu o sumedenie de alte mâncăruri care ne creează stare de greutate în stomac.

 

Sfecla roșie

Această legumă face parte din grupul alimentelor ce nu pot fi înlocuite cu altele. Ea ajută la combaterea îngrășării având în componența sa elemente ce distrug celulele adipoase și care împiedică reapariția acestora în viitor. Sfecla poate fi consumată în diferite moduri – fiartă, coaptă sau chiar crudă.

 

Fileu de cod

Peștele alb este în categoria alimentelor dietetice. Codul este un tip de pește foarte util organismului uman, are vitamine și elemente care întăresc imunitatea și îmbunătățesc activitatea mai multor organe.

 

Cambulă

Un alt tip de pește foarte necesar organismului nostru. Cambula conține metionină, un aminoacid care ajută la arderea grăsimilor.

 

Kiwi

Aceste fructe sunt perfecte pentru cei ce vor să slăbească. Kiwi ajută la descompunerea grăsimilor, ne scapă de senzația de greutate în stomac și normalizează echilibrul de apă și sare din organism.

 

Foto și informații: adme.ru, today.com

Share:

Articole recomandate