Bolile grave ce se pot transmite la epilarea cu ceară în salon
- 2018-08-06
- 2863
Epilarea cu ceară este încă în topul multor femei, întrucât senzația de catifelare durează mai mult, iar firele de păr îți dau senzația că se răresc de la o epilare la alta, atâta vreme cât femeia nu apelează și la metoda de urgență, lama de ras. Bolile grave care se pot transmite la dentist sau la manichiură, dacă nu sunt respectate normele de igienă, se pot transmite și la salonul de cosmetică, iar hepatita este pe primul loc.
Epilarea este un proces riscant atât pentru client, cât şi pentru cosmeticiană, dacă nu se respectă câteva reguli. Nu vorbim doar despre spălatul pe mâini, ci şi despre purtarea mănuşilor de unică folosinţă şi despre dezinfectare de fiecare dată când se trece de la o zonă la alta. De exemplu de la picioare la braţe.
Mulți specialiști neonești ar putea refolosi ceara pentru epilat, dar aceasta nu este singura problemă din saloanele de cosmetică. Fiți foarte atente dacă persoana care vă epilează se spală pe mâini și dacă folosește mănuși de unică folosință.
„În zonele sensibile părul este mai gros, în momentul în care îl extragem din folicul sunt foarte mari șanse să iasă sânge și atunci evident că ne protejăm pe noi și protejăm și clientele în ideea de a nu transmite absolut nimic de la una la alta”, explică Monica Lupu, specialistă în epilat.
„Este foarte important să folosească mănuși, pentru a preveni infecțiile bacteriene în principal, acestea se transmit cel mai ușor, deci stafilococii, streptococii și următoarele sunt cele virale”, spune Cristiana Dumitrescu, medic dermatolog.
La capitolul infecții virale, pe lângă hepatita B, hepatita C și virusul herpetic, la epilat se poate transmite și HPV.
Pe lângă spălatul pe mâini și purtarea mănușilor de unică folosiță, esențială este și dezinfectarea.
Sursa: doctorulzilei.ro; digi24.ro; a1.ro