Ce boli ascund furnicăturile resimțite în mâini și picioare

Ce boli ascund furnicăturile resimțite în mâini și picioare

Simptomele precum furnicăturile resimțite în degetele de la mâini  sau/și cele de la picioare pot fi banale, fără nicio problemă medicală, sau pot să fie primele simptome ale deficienței de vitamina D sau ale unui accident vascular cerebral. Cu toate acestea, dacă aceste simptome apar numai ocazional și în rest nu ai nici un alt simptom nu trebuie să te îngrijorezi. Dar, dacă simptomele revin mai multe zile la rând, trebuie să mergi la medic, fiindcă în spatele lor se pot ascunde boli grave. Cu ajutorul analizelor medicul poate să afle ce se ascunde în spatele acestor simptome aparent banale.

Iată ce boli pot avea ca simptom prezența furnicăturilor în mâini și picioare:

- Deficitul de vitamina B12, poate sa fie o cauză posibilă. Dacă, această carență este însoțită și de oboseală, dificultăți de concentrare și de memorare. Dacă analizele de sânge confirmă deficitul de vitamina B12, suplimentele pot reduce simptomele.

- Sindromul de canal carpian care înseamnă de fapt compresia nervului de la încheietura mâinii și care apare de regulă în urma efectuării unor gesturi repetitive efectuate la locul de muncă. Sindromul este asociat cu inflamarea ligamentelor sau deformarea osoasă a încheieturii mâinii, cu senzaţia de arsură la nivelul degetelor şi braţelor.

- Hipertiroidia dar în această situație medicală, persoana în cauză va avea pe lângă furnicături și simptome precum sunt: diaree, stare de vomă, slăbirea rezistenţei musculare, transpiraţie excesivă.

- Diabetul zaharat. Nivelul crescut al zahărului din sânge în cazul persoanelor cu diabet acționează ca o toxină asupra nervilor și pot să apară și furnicături la nivelul mâinilor și al picioarelor. Dar, atenție, mai grav este că aceste furnicături pot să fie primele simptome ale neuropatiei diabetice, o complicație gravă a diabetului zaharat.

- Hernia de disc. Amorțeala la nivelul picioarelor, dar și furnicăturile pot fi semnul unei afecțiuni a coloanei vertebrale, mai exact al herniei de disc.

- Circulația defectuoasă cum este numită popular boala vasculară periferică, o afecțiune care are ca simptome și amorțeala mâinilor, dar și prezența furnicăturilor în picioare sau mâini.

- Accident vascular cerebral. În cazul accidentului vascular cerebral furnicăturile sunt semne care prevestesc ruptura anevrismului care provoacă insuficienţa circulatorie. Dar în cazul unui AVC, există și simptome precum: dificultăţi de vorbire, tulburări de vedere, dureri violente de cap, paralizie parţială.

- Scleroza în plăci. Alte simptome ale acestei boli grave sunt tulburările de vedere, tulburările motorii.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; maleraffine.com

Adaugă comentariu