Ceaiul care scade tensiunea arterială și reglează bătăile inimii

Ceaiul care scade tensiunea arterială și reglează bătăile inimii

Ceaiul ideal pentru cardiaci, care reglează tensiunea arterială și bătăile inimii este cel din păducel. Păducelul este un arbust spinos, care crește prin crânguri și pe lângă marginea pădurilor.

Acesta acționează asupra aparatului cardiovascular și asupra sistemului nervos central. Este vasodilatator coronarian și periferic, sedativ nervos și al sistemului cardiovascular, crește permeabilitatea vasculară, scade tensiunea arterială.

La cardiaci se recomandă ca o completare a tratamentului medicamentos. Florile sau fructele de păducel asociate cu valeriană și talpa gâștei își măresc efectul medicinal.

Intern, sub formă de infuzie: o linguriță de flori cu frunze sau de fructe la 250 ml de apă clocotită. După 20 minute se strecoară, se îndulcește și se bea fracționat în decursul unei zile.

Tinctura se prepară în modul următor: 25 g flori sau fructe se macerează timp de 12 zile în 120 g alcool. Din această tinctură se iau de trei ori pe zi câte 15-20 de picături înainte de culcare. La cardiaci, pe lângă reglarea bătăilor inimii, tinctura produce un somn liniștitor.

Amestecul de tinctură de păducel cu tinctură de valeriană se recomandă în bolile de inimă și origine nervoasă. Din acest amestec se iau de 3 ori pe zi câte 20-30 de picături înainte de masă.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; xcook.info

Adaugă comentariu