Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Din care cauză apar cel mai des venele varicoase și cum se tratează

Din care cauză apar cel mai des  venele varicoase și cum se tratează

Boala varicoasă – varicele – este transmisă genetic în 95% din cazuri și evoluează diferit de la persoană la persoană.  Complicațiile locale ale bolii varicoase sunt: celulita, pigmentarea, dermatita, tromboflebita, ulcerul venos, insuficiența sistemului venos profund.

Complicațiile generale sunt : afecțiuni cardiace (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica), hepatice.

Metode de tratament:

Scleroterapia – prin aceasta procedura se injectează o soluție în venele cu varice. În scurt timp varicele încep să se estompeze. Chiar dacă, deseori, este necesar să se aplice procedeul de mai multe ori la aceeași venă, atât timp cât scleroterapia este efectuată corect, se observă îmbunătățiri.

Macroscleroterapia – se bazează pe același mecanism ca și scleroterapia, dar se folosește pentru varicele mari.

Terapia cu laser - în prezent se utilizează o noua tehnologie - tratamentele cu laser pentru venele varicoase de tip pânză de păianjen sau cele foarte mici. Operația cu laser presupune trimiterea unor fascicule de laser pe regiunea afectată. În timp, varicele se estompează și dispar. Nu implică incizii.

Folosirea unui cateter – se utilizează un tub subțire (numit cateter) care se introduce în vena mărită și al cărui vârf se încălzește. Odată cu scoaterea lui, căldura distruge vena varicoasă. De obicei, se utilizează pentru venele mai mari.

Flebectomie – se îndepărtează venele mici cu varice prin efectuarea unor puncții la nivelul pielii. Cicatricile sunt minime și se poate realiza în ambulator.

Smulgerea venelor (sau stripping) – așa cum îi spune și numele, această procedură presupune îndepărtarea unei vene. Deși poate părea ceva de speriat, circulația nu este afectată, deoarece venele profunde preiau volumul de sânge al celei îndepărtate.

Operația endoscopică - această intervenție este necesară doar în cazul în care membrele prezintă ulcerații. Chirurgul folosește o cameră video mica, pe care o introduce în membrul afectat pentru a putea vizualiza venele, după care le îndepărtează prin mici incizii.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; spletnik.ru

Share:

Articole recomandate