Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Orarul corpului uman și cum te scapă de boli respectarea acestuia

Orarul corpului uman și cum te scapă de boli respectarea acestuia

Orarul corpului uman. Da, da, numai odată cu respectarea acestuia putem vorbi despre o agendă bine împărțită pe ore și despre activități bifate zilnic cu succes. S-a demonstrat științific că dacă nu se respectă și se tulbură repetat ritmul interior, omul se îmbolnavește mai des și mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate, din cauza uzurii organelor. Organismul uman ne pune la dispoziție aceleași 24 de ore, dar după propriul program, care se dorește a nu fi perturbat.

Ora 6. Este ora la care organismul se trezește, chiar dacă noi vrem să mai lenevim. Începe producția de hormoni. La această oră aminoacizii, hormonii, zahărul din sânge, acționează la capacitate maximă. Ce trebuie evitat la aceasta oră? În afară de lenevirea în pat, alcoolul și țigările.

ORA 7. Inima intră în viteza a cincea. Începe producția de hormoni sexuali. Cine preferă sportul făcut dimineața face o greșeală, pentru că inima este suprasolicitată, iar rezultatul este același. La această oră trebuie servit micul dejun, dar înainte este indicat să se bea și un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia. (Un pahar de apă băut imediat după trezire face să scapi de constipație).

ORA 8. Organismul tânjește după combustibil. Din nefericire este și ora la care au loc cele mai multe infarcturi și accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală, dacă vreți să vă faceți o analiză a sângelui. Dacă o amânați pentru altă oră, compoziția sângelui va fi schimbată din cauza stresului.

ORA 9. Organismul recepționează cel mai slab senzația de durere, este imun față de frică. Chimioterapia și injecțiile trebuie făcute acum, căci nu vor fi complicații, iar datorită toleranței sporite a organismului, șansele de vindecare cresc.

ORA 10. Este ora învățatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii și de a rezolva probleme este maximă. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal pentru a pleca la drum cu mașina, atenția și reflexele sunt mult sporite.

ORA 11. Organismul își arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice, după pofta inimii. Cu puțin înaintea prânzului, inima și circulația sanguină se află în momentul lor de vârf. Evitați să mergeți la un consult cardiologic, pentru că se poate ca diagnosticul să nu fie cel real.

ORA 12. S-a dus deja jumătate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen trebuie să stați în fața unei ferestre deschise. Aerisiți foarte bine încăperile. Rezultatul este benefic. Stomacul este singurul organ cu adevărat activ. Se pregătește pentru a produce sucul gastric și a primi mâncarea.

ORA 13. Scade atenția, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare. După masa de prânz bila începe să acționeze, digerând și absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie să ia tratamentele specifice, pentru a o activa. Dar mai ales este bine ca prânzul să fie consumat în liniște și fără alte preocupări decât a mânca. Și fără nervi. Mâncarea se servește în liniște și armonie.

ORA 14. Forța vitală este foarte scăzută. Organismul trebuie să se odihnească.

ORA 15. Creierul se pune din nou în mișcare. Ne putem continua în forță activitatea. Atenția și puterea de concentrare sunt în formă maximă. Dacă aveți de lucru, acum este momentul.

ORA 16. Trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului, dispus să intre în funcțiune. Este ora ideală pentru un program de exerciții fizice. Plămânii și căile respiratorii sunt larg deschise. Faceți o plimbare în aer liber. La această oră acționează cel mai bine remediile pentru stomac.

ORA 17. Mâinile simt nevoia să intre în funcțiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobișnuită, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în formă. Sportivii știu deja, cine se antrenează sau concurează, obține acum cele mai bune rezultate. La acesta oră se înregistrează cele mai multe recorduri sportive.

ORA 18. Este ora activităților culturale. Simțurile sunt foarte ascuțite în acest moment al zilei. Papilele gustative și simțurile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maximă activitate în ceea ce privește creșterea unghiilor și a părului. Corpul este însă puțin obosit. Nervii reacționează la durere sau furie.

ORA 19. Organismul este cel mai dispus să accepte tratamente, iar pielea tânjește după îngrijire, porii pielii se deschid și asimilează produsele cosmetice. Dar atenție, scade tensiunea.

Ora 20. Cresc capacitățile vizuale. Este momentul să alegeți materialele și modelele vestimentare. Ultima masă a zilei nu trebuie luată mai târziu de ora 20, căci corpul reacționează deja într-un ritm redus. Ficatul înregistrează o activitate intensă, astfel băuturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.

ORA 21. Scade temperatura corpului și metabolismul. Nu se mai asimilează nici un aliment. Mâncarea rămâne nedigerată sau digerată pe jumătate.

ORA 22. Ficatul își ia o pauză. Stop fumatului, căci în pauza ce survine în funcționarea ficatului, organismul absoarbe toată nicotina nefiltrată.

ORA 23. Începem să visăm cu ochii deschiși. De la această oră corpul se liniștește. Nervul parasimpatic, responsabil de aceasta, reduce schimbul de substanțe, tensiunea, temperatura, activitatea cardiacă la minimum. Producția de cortizol, hormonul stresului, este oprită. Femeile dacă vor să fie frumoase, trebuie să se pună la somn, la această oră, pentru că acum începe procesul de regenerare a celulelor pielii.

ORA 24. După perioada maximă din activitatea sa, organismul se autoreglează la minimum pe scala sa de funcționare și se programează pentru mâine. Este obligatoriu ca această ora să ne găsească într-un somn profund. Noaptea, între orele 2 și 4, toate simțurile sunt în stare de inhibiție.

Ținând cont deaceste indicații, putem fi mai sănătoși!

Sursa:efemeride.ro, prafdestele.net

Share:

Articole recomandate