Știai că-ți poți lua medic de familie la instituțiile medicale private în baza poliței?

Știai că-ți poți lua medic de familie la instituțiile medicale private în baza poliței?

Polița de asigurare medicală obligatorie vă permite să beneficiați de servicii și la instituțiile private care au contract cu Compania Națională de Asigurări în Medicină. În context, vă informăm că inclusiv vă puteți înregistra la un medic de familie în cadrul centrelor medicale private care oferă astfel de serviciu. Totodată, menționăm, că se permite schimbarea medicului de familie pe tot parcursul anului, nu toamna, cum era până nu demult.

Compania Națională de Asigurări în Medicină anunță că moldovenii îşi pot schimba medicul de familie şi instituţia medico-sanitară primară pe tot parcursul anului, peste şase luni de la ultima schimbare/înregistrare. Prevederea a fost inclusă în noul regulament privind înregistrarea persoanei la medicul de familie din instituţia medico-sanitară ce prestează asistenţă medicală primară în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală. Conform regulamentului, persoanele care se vor înregistra pentru prima dată sau îşi vor schimba medicul de familie în cadrul aceleiaşi instituţii medicale vor depune cererea la medicul ales şi vor beneficia de serviciile acestuia începând cu data acceptării cererii.

Totodată, cetăţenii care vor opta pentru serviciile unui medic de familie dintr-o altă instituţie medico-sanitară vor beneficia de serviciile medicului ales din momentul efectuării modificărilor în sistemul informaţional al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Pentru aceasta ei vor depune personal cererea la serviciile de relaţii cu beneficiarii ale CNAM, care se află în cadrul agenţiilor teritoriale ale companiei, în fostele centre ale medicilor de familie ori în spitalele raionale. Astfel vor fi excluse cazurile de înregistrare a persoanelor pe listele medicilor de familie în lipsa vreunei cereri depuse în acest scop.

Mai multe instituții de medicină private au încheiate contracte cu Compania Națională de Asigurări în Medicină. În continuare însă vă oferim denumirea celor care oferă servicii de asistență medicală primară (medic de familie):

- Privamed

- Melismed & Meliscosmetica

- Balcombe

- Sancos

- Bio Med

- Centrul Medical "Pro Sano"

- OI „Constantin Munteanu"

- Dac Slav Biznes

- ON CLINIC Moldova

- MEDEFERENT P

- AlfaMed Consult

- SINDBIODAN

- CCSM GRUP

- Medfam Grup

- DENLENMED

 

Foto simbol: huffingtonpost.com

Adaugă comentariu