Sucul de roşii – o comoară de vitamine, care ne protejează inclusiv de cancer

Sucul de roşii – o comoară de vitamine, care ne protejează inclusiv de cancer

Sucul de roşii este una dintre cele mai populare băuturi, și nu degeaba, căci are valori nutriţionale impresionante. Din articol aflați ce vitamine și multe alte beneficii vă oferă circa 250 ml de suc de roșii băut zilnic.

Calorii: 41

Proteine: 2 grame

Fibre: 2 grame

Vitamina A: 22% din valoarea zilnică necesară

Vitamina C: 74% din valoarea zilnică necesară

Vitamina K: 7% din valoarea zilnică necesară

Tiamină (vitamina B1): 8% din valoarea zilnică necesară

Niacină (vitamina B3): 8% din valoarea zilnică necesară

Piridoxină (vitamina B6): 13% din valoarea zilnică necesară

Acid folic (vitamina B9): 12% din valoarea zilnică necesară

Magneziu: 7% din valoarea zilnică necesară

Potasiu: 16% din valoarea zilnică necesară

Cupru: 7% din valoarea zilnică necesară

Mangan: 9% din valoarea zilnică necesară

Sucul de roşii este o sursă ideală de antioxidanţi precum licopen, care ajută la protejarea celulelor de radicalii liberi şi reducerea inflamaţiilor apărute în corp. Studiile au arătat că o dietă bogată în roşii şi suc de roşii reduce riscul apariţiei bolilor cronice. Acelaşi lucru îl putem spune şi despre apariţia bolilor de inimă, factorii de risc precum hipertensiune, colesterol crescut sau arteroscleroză fiind scăzuţi.

Pentru că are un nivel crescut de nutrienţi benefici şi antioxidanţi, în numeroase studii s-a demonstrat că sucul de roşii luptă împotriva anumitor tipuri de cancer – cel de prostată şi cel de piele se numără printre acestea.

Sucul de roşii poate fi o alegere sănătoasă pentru mulţi dinte noi. Fiind un pachet de nutrienţi, este o alegere excelentă pentru cei care îşi doresc să asimileze o cantitate mare de nutrienţi, în special în rândul adulţilor şi fumătorilor. De exemplu, fumătorii au nevoie de mai multă Vitamina C decât cei care nu fumează. Din moment ce sucul de roşii o conţine din plin, este ideal pentru consum.

 

Sursa: csid.ro; smak.ua

Adaugă comentariu