Odoraș.

Odoraș.

MariMar

Un pumn de nuci consumate zilnic ne protejează de una dintre cele mai agresive forme de cancer

Un pumn de nuci consumate zilnic ne protejează de una dintre cele mai agresive forme de cancer

Un pumn de nuci pe zi ne-ar putea proteja de cancerul de colon, deoarece nucile acţionează asemeni unui probiotic, menţinând flora intestinală sănătoasă, potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Cancer Prevention Research.

O echipă de cercetători de la Universitatea Connecticut şi Laboratorul Jackson pentru Medicină  Genomică au arătat că acei cobai care au consumat între 7 şi 10,5% din totalul caloriilor zilnice din nuci au prezentat mai puţine şanse de a dezvolta cancer de colon. Studiul a arătat că efectul a fost mai pronunţat în cazul cobailor de gen masculin, care au prezentat de 2,3 ori mai puţine tumori când au fost hrăniţi cu nuci, parte a unei diete similare cu dieta occidentală.

Cercetătorii au descoperit că un consum de nuci favorizează sănătatea microbiomului. Deşi aceştia nu ştiu încă motivele, cercetări anterioare au arătat că unele bacterii din flora intestinală digerează fibre în compuşi cu proprietăţi anti-inflamatorii care ar putea reduce formarea tumorilor.

Doctorul Daniel W. Rosenber, coordonatorul proiectului a explicat: „Rezultatele noastre arată pentru prima dată că un consum zilnic de nuci ar putea reduce dezvoltarea tumorilor în cazul cancerului de colon. Sunt tot mai multe dovezi că nucile pot oferi o varietate de beneficii pentru probleme de sănătate”.

Nucile conţin nenumăraţi nutrienţi importaţi:

- cea mai mare cantitate de acizi graşi polinesaturaţi

- cea mai mare raţie de aciz graşii omega 3 şi omega 6

- o concentraţie importantă de vitamina E, cu propietăţi anticancerigene

Şi alte studii au arătat că nucile au rezultate foarte promiţătoare în ceea ce priveşte prevenirea bolilor asociate cu dieta şi stilul de viaţă, cum ar fi bolile de inimă, diabetul şi tulburările neurologice.

Echipa condusă de Rosenberg lucrează deja cu un nutriţionist şi monitorizează colonoscopia pacienţilor şi dietele acestora, parte a unui studiu mai larg pe oameni.

 

Sursa: csid.ro; vokrugsveta.ru

Share:

Articole recomandate