7 lucruri pe care trebuie să le cunoască mamele singure cu băieți

7 lucruri pe care trebuie să le cunoască mamele singure cu băieți

Pe lângă a-l lăsa să își caute propriile sale modele în viață, trebuie să știi că există câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a-l ajuta să crească chiar dacă nu are un model masculin lângă el.

 

1. Vorbește-i despre tatăl lui

Nu amâna discuția despre tatăl său. Este firesc ca băiatul tău să-și dorească să cunoască mai multe despre el, așa că fii pregătită să-i oferi informația pe care ți-o cere. Nu trebuie să îl pui pe tatăl său într-o lumină falsă doar pentru faptul că nu e acum lângă tine. Încearcă să subliniezi calitățile bune pe care acesta le-a moștenit de la  tatăl său și, pur și simplu, fii sinceră cu băiatul tău.

2. Învață-l cum trebuie să se comporte la baie

S-ar putea să îți pară straniu, însă trebuie să îl înveți pe cel mic despre cum trebuie să se comporte atunci când e la baie: să facă pipi din picioare, cum trebuie să folosească pisoarul, să aibă grijă de igiena sa intimă etc.

3. Oferă-i modele masculine

Băieții au nevoie de un model de sex masculin. Copilul tău nu poate crește într-o lume a femeilor, așa că încearcă, prin urmare, să îl angajezi în actitivități masculine (centru de sport de exemplu) sau încearcă să îl atașezi de un unchi/prieten de familie/bunic.

4. Ține minte, copilul tău nu este bărbatul casei!

Este frumos și plăcut să crezi că baiatul tău este capul casei , însă el nu este responsabil de toate treburile casei. Nu încerca să îl încarci cu munci care nu îi sunt potrivite vârstei sale. Băiatul tău nu trebuie să ia pe seama lui toate atribuțiile pe care le are un bărbat în casă, pentru el este important să fie copil.

 

5. Tu nu trebuie să fii tată!

Fii mamă pentru el – gingașă, grijulie și frumoasă.

6. Obișnuiește-te cu lucrurile de băieți

Obișnuiește-te cu existența super-eroilor, a puterilor și a mașinuțelor.  Încearcă să intri în lumea lor, să faci cunoștință cu eroii băieților și fii mereu în temă.

7. Nu te opri!

Faptul că ești acum singură nu înseamnă că trebuie să fii singură și toată viața. Încearcă să faci ceea ce e mai bine atât pentru tine, cât și pentru băiatul tău!

Foto: goodhousekeeping.com, shirleymaya.com

Adaugă comentariu