Sfaturi pentru o curățenie rapidă

Sfaturi pentru o curățenie rapidă

Curățenia, mai ales în pragul sărbătorilor, este o încercare dificilă și care necesită mult timp. Dacă ești foarte ocupată și vrei să faci rapid curățenie, avem câteva sfaturi pentru tine.

 

Gândește în avans

Cu o zi înainte de curățenie încearcă să îți organizezi munca: sortează hainele pe care urmează să le speli a doua zi; pulverizează aragazul cu soluție degresantă, pentru ca a doua zi să îți fie mai ușor să îl ștergi etc.

Organizează curăţenia pe zone

De obicei, curăţenia este programată pentru weekend, deşi acesta ar trebui sa fie rezervat pentru odihnă. Pentru a-ţi elibera sfârşitul de săptămână, încearcă să stabileşti un program pentru curăţenie, făcând curat în câte o zonă pe zi. De exemplu: bucătăria: luni, baia: marţi, holul: miercuri, camera de zi: joi, dormitorul: vineri, …camera copiilor, în fiecare zi. Nu îţi va lua mai mult de o oră pe zi pentru a face curăţenie în zonele programate.

Stabileşte o ordine

Porneşte de la uşă, mergând spre dreapta, şterge praful de pe rafturi, curăţă oglinzile, continuă cu schimbarea perdelelor şi termină cu curăţarea podelelor. De ce? Pentru că dacă ai o ordine bine stabilită, nu vei uita nimic, iar curăţenia ar trebui să meargă mai repede, dacă ştii clar ce trebuie sa faci.

 

TEHNICI de CURĂŢENIE

Cum speli mai ușor pereții cabinei de duș?

Găsește în comerț produse special pentru curățarea cabinei de duș. După ce faci baie pulverizează pereții și clătește cu apă. Dacă ușa e din sticlă, șterge-o cu o cârpă curate umedă și cu ulei de bebeluși sau săpun lichid, pentru ca să nu rămână picături de apă pe ea.

Alcool pentru geamuri

Urmele de ploaie de pe geamul exterior nu vor fi vizibile dacă, după ce ai spălat geamurile, vei șterge suprafața exterioară cu un amestec format din alcool și o soluție anticalcar. Amestecă în părți egale alcoolul și soluția, storpește geamurile și șterge cu o cârpă.

Suc de lămâie pentru inox

Prepară o soluție formată din sucul unei lămâi și apă. Folosește soluția pentru a clăti obiectele din inox. Șterge-le cu un șervet de hârtie.

Curățarea hotelor

Este de dorit ca exteriorul și interiorul hotelor să fie șters periodic. Folosiți o soluție cu apă fierbinte, detergent  de spălat vase și amoniac pentru a înlătura grăsimea. Învelișul filtrului se înlătură și se spală în apă fierbinte, se lasă să se usuce complet. Filtrele de pe hotele neventilate se înlocuiesc o data la 6 luni sau cât de des este recomandat de producător. Evită spălarea filtrelor de cărbuni deoarece le va reduce eficiența.

Urme de pix pe canapea sau perete?

Înmoaie un burete în lapte și freacă bine pata. Va trebui să încerci de câteva ori pentru a reuși să scoți pata definitive. O altă metodă este să foloseşti un pic de bicarbonat de sodiu pe un bureţel umezit, cu care poţi curăţi uşor pata. 

Oglinda din baie

Nu va trebui să o cureți atât de des dacă previi aburirea acesteia. După ce o speli, șterge-o cu o cârpă uscată și un pic de săpun sau detergent lichid.

Mașina de spălat vase

Umple un vas cu înălbitor și pune-l în partea de jos a mașinii de spălat și alege un ciclu scurt de spălare, apoi umple un vas cu oțet și alege un ciclu complet de spălare.

Salteaua de pe pat

Se împrospătează dacă presari pe ea bicarbonate de sodiu, o lași câteva ore, apoi o aspiri.

Foto: rsvpmagazine.ie

Adaugă comentariu