Rulouri de vinete umplute cu legume
- 2024-08-30
- 715
Rulourile de vinete umplute cu legume sunt un preparat ușor și sănătos, ideal pentru o masă de prânz sau cină. Iată cum poți pregăti aceste rulouri delicioase.
Ingrediente
2 vinete
3 ardei grași
4 morcovi
4 fire ceapă verde
6 căței de usturoi
2 linguri ulei
1 legătură pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Speli vinetele sub jet de apă, apoi le tai felii de 1,5 centimetri, le dai cu sare și le lași la scurs, ca să îndepărtezi gustul amar.
Speli legumele. Cureții morcovii și îi dai prin răzătoare, tai ardeii, le îndepărtezi cotoarele, nervurile și semințele și îi toci mărunt, tai fin usturoiul și partea albă de la ceapă. Încingi uleiul și pui legumele la călit, cu sare și cu piper, după gust. Tai pătrunjelul și îl adaugi în tigaie. Amesteci, iar după ce s-au gătit, le dai de pe foc.
Speli, din nou, feliile de vinete, le usuci, le dai cu puțin ulei și le frigi, câte trei minute pe fiecare parte, în tigaia grill sau pe grătar.
Întinzi pe fiecare felie de vânătă din amestecul de legume și rulezi.
Așezi rulourile obținute pe o tavă în care ai întins hârtie de copt și le dai la cup[1]torul încins până se rumenesc ușor.
Le servești decorate cu codițele verzi de la ceapă tăiate mărunt.