Ați știut de limonada neagră? Beneficiile limonadei cu cărbune medicinal

Ați știut de limonada neagră? Beneficiile limonadei cu cărbune medicinal

Celebra limonadă neagră, care apare în mii de postări pe Instagram ale dependentelor de cure de slăbire şi de reţete inedite, este o băutură care are în compoziţie un ingredient-cheie care se presupune că ar avea un puternic efect detox, dar şi proprietăţi antibalonare. Acesta este cărbunele activ sau medicinal, acelaşi pe care îl conţin comprimatele negre destinate ameliorării gazelor intestinale şi balonării. Dar este oare acesta indicat în limonada clasică şi, mai ales, în cantităţi mari?

Despre apa cu lămâie ştim deja că este duşmanul kilogramelor în plus, deoarece îmbunătăţeşte procesul de digestie, reduce nivelul colesterolului şi previne constipaţia. Cât priveşte cărbunele medicinal, şi acesta are parte de efecte pozitive asupra organismului, mai ales la nivel gastrointestinal: previne sau ameliorează gazele intestinale, balonarea sau diareea.

„Susţinătorii” limonadei negre plusează şi spun că acest cărbune medicinal ar contribui şi la eliminarea toxinelor din corp. Cu alte cuvinte, ar avea efecte detoxifiante, dar şi acţiune antimahmureală. Iată ce alte beneficii îi atribuie consumatorii acestei băuturi:

Are efect energizant – datorită vitaminei C şi a mineralelor precum calciu, magneziu şi potasiu conţinute, limonada neagră poate conferi energie organismului, fără zahăr sau carbohidraţi, compuşi pe care alte băuturi energizante îi conţin.

Ajută la curăţarea ficatului – efectul antioxidant al apei cu lămâie şi proprietăţile detoxifiante ale cărbunelui sunt argumentele care stau la baza afirmaţiei conform căreia această limonadă neagră ar ajuta la eliminarea toxinelor din organism, dar şi la întărirea sistemului imunitar.

Are numeroase vitamine – e adevărat, lămâile conţin o cantitate mare de vitamina C, dar sunt bogate şi în fier, fibre şi vitamine din grupul B, substanţe nutritive importante, mai ales dacă eşti însărcinată, deoarece fac bine şi fătului.

Te ajută să slăbeşti – pectina este o fibră solubilă care se găseşte din abundenţă în lămâi şi care ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate un timp îndelungat, ceea ce poate ajuta, într-adevăr, la scăderea în greutate.

Previne sau ameliorează balonarea şi gazele intestinale – cărbunele medicinal are acest efect benefic, e drept, dar dacă aceste simptome se manifestă pe termen lung, cel mai probabil nu alimentaţia este de vină.

Previne mahmureala – tot cărbunele medicinal este cel care poate avea un efect în acest sens. Acesta acţionează asupra aditivilor şi substanţelor chimice din compoziţia băuturilor alcoolice, eliminând aceste toxine din corp.

Limonada neagră este uşor de preparat şi are la bază 3 ingrediente: suc de lămâie, apă şi cărbune. Iată care sunt ingredientele necesare pentru 4 porţii de limonadă neagră:

- 4 căni de apă

- sucul de la 2 lămâi

- o capsulă/un comprimat de cărbune medicinal

opţional: cuburi de gheaţă, câteva picături de stevia sau de sirop de arţar ori o linguriţă de miere (pentru îndulcire)

Se adaugă sucul de lămâie în apă, se amestecă bine. Se adaugă praful de cărbune medicinal din capsulă sau se zdrobeşte pastila, apoi se amestecă energic. Opţional, se poate adăuga miere, sirop de arţar sau stevia. Se serveşte cu gheaţă şi se garniseşte marginea paharului cu o felie de lămâie.

În ciuda aspectului ciudat, băutura obţinută are exact gustul de limonadă, deoarece cărbunele nu-i influenţează gustul.

Medicii însă ne avertizează că această băutură nu trebuie consumată zilnic şi în niciun caz mai devreme de 90 de minute înainte sau după masă. Asta deoarece cărbunele poate împiedica absorbţia substanţelor nutritive din alimente, favorizând carenţele de vitamine şi minerale. Acelaşi interval de 90 de minute este indicat şi în cazul administrării anumitor medicamente sau suplimente, care îşi pot pierde din eficienţă.

 

Sursa: csid.ro

Adaugă comentariu